GZO Başkanı Karan: “Fındık Fiyatı Ay Sonuna Kadar Açıklansın”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık taban fiyatının bu ay sonuna kadar açıklanmasını beklediklerini belirtti.

info@karadenizekonomi.com / 12.07.2024

GZO Başkanı Karan: “Fındık Fiyatı Ay Sonuna Kadar Açıklansın”

Karan, fındık fiyatlarının 135 liradan 115 liraya düştüğünü ve fiyatın bir an önce açıklanmazsa düşüşün devam edeceğini söyledi.

Karan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ne seslenerek, "Üreticinin gözü fındıkta, kulağı ise açıklanacak olan müdahil alım fiyatında" dedi.

2024 yılı fındık hasat dönemine sayılı günler kaldığını belirten Karan, “Fındık üreticisi hasat için bahçesine, taban fiyatın kaç lira olacağı ve emeğinin karşılığını alıp almayacağı sorularıyla girmek istemiyor” ifadelerini kullandı.

Karan, TMO’nun fındık taban fiyatının bu ay sonuna kadar açıklanması gerektiğini vurgulayarak, “Geç açıklanacak bir taban fiyat, üreticinin zararına olacaktır. Serbest piyasa taban fiyata göre şekillenecektir” dedi. Ayrıca, rekolte tespit çalışmalarının devam ettiğini ve Giresun’da rekoltenin geçen yıl ile aynı seviyede olduğunu ekledi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar