Karlıbel’den Kritik Uyarı: “Enflasyonla Mücadele Sürerken Sanayi Korunmalı”

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karlıbel, yüksek enflasyon, döviz kuru ve artan maliyetlerin sanayici ile ihracatçı üzerindeki baskıyı artırdığına dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 11.08.2026

Karlıbel’den Kritik Uyarı: “Enflasyonla Mücadele Sürerken Sanayi Korunmalı”

Sanayicinin en önemli sorunlarının başında finansmana erişim ve yüksek kredi maliyetlerinin geldiğini belirten Karlıbel, yüksek faizlerin yatırım ve üretim kararlarını zorlaştırdığını ifade etti.

Enflasyon ile döviz kuru arasındaki makasın açılmasının ihracatçıların rekabet gücünü zayıflattığını vurgulayan Karlıbel, üretim maliyetlerindeki artışın sanayicinin kârlılığını baskıladığını söyledi.

“Sanayisizleşme riski göz ardı edilmemeli”

Enflasyonla mücadele kadar üretim kapasitesinin korunmasının da önemli olduğunu belirten Karlıbel, işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştıracak ve yatırım ortamını güçlendirecek adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

Karlıbel, üretim tesislerinin kapanması ve yatırımların ertelenmesinin uzun vadede ekonomiye daha büyük maliyetler getirebileceğini belirterek, “Fiyat istikrarı, uygun finansman, rekabetçi kur ve güçlü üretim yapısı birlikte ele alınmalı” mesajı verdi.

 

 

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar