Karlıbel’den Ordu İçin Yeni Formül: İki İlçe Öne Çıkıyor
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adil Levent Karlıbel, kentin gelişimi için imar düzenlemelerinin hızlandırılması ve çevre ilçelerin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
info@karadenizekonomi.com / 17.08.2026
Ordu’daki yoğunluğun Gülyalı ve Perşembe’ye yönlendirilmesinin doğru olacağını belirten Karlıbel, özellikle Gülyalı’nın üniversite öğrencileri için bir “öğrenci kenti” haline getirilmesini önerdi.
Karlıbel, Gülyalı’da altyapı yatırımlarının vakit kaybetmeden başlatılması gerektiğini belirterek, uygun fiyatlı yurt ve konut imkanlarıyla hem öğrencilerin barınma sorununun çözülebileceğini hem de ilçenin ekonomik olarak kalkınabileceğini ifade etti.
Perşembe için ise turizm vurgusu yapan Karlıbel, ilçenin imar planlarının yeniden ele alınması gerektiğini söyledi. Yaz turizminin geliştirilmesi, yerel yemeklerin sunulabileceği planlı mekanların oluşturulması ve turizm yatırımlarının artırılması gerektiğine dikkat çekti.
Karlıbel ayrıca, Ordu’nun önemli sanayi yatırımlarından biri olan Organize Sanayi Bölgesi için doğalgazın da bir an önce getirilmesini beklediklerini söyledi.
Karlıbel’in önerileri, Ordu merkezindeki yoğunluğun azaltılarak Gülyalı’nın eğitim, Perşembe’nin ise turizm merkezi olarak öne çıkarılması fikrini gündeme taşıdı.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-08-01 09:28
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 195,50 TL |
| ORDU | 161,50 TL |
| DÜZCE | 157,00 TL |


