TESK Başkanı Palandöken’den kredi kartı komisyonları için tavan-taban düzenlemesi çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların kredi kartı işlemlerinde uyguladığı yüksek komisyon oranlarının esnaf ile vatandaş arasında gerilime neden olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 9.08.2025

TESK Başkanı Palandöken’den kredi kartı komisyonları için tavan-taban düzenlemesi çağrısı

 

Kredi kartı kullanımının kayıtlı ekonomi açısından önemli bir kazanım olduğunu hatırlatan Palandöken, son dönemde artan komisyon ve faiz oranları nedeniyle işletmelerin müşteriden ek ücret talep etmek zorunda kaldığını, bunun da hem esnafı hem de tüketiciyi mağdur ettiğini vurguladı.

Palandöken, bankaların farklı masraf taleplerinin kayıtlı ekonomiyi olumsuz etkilediğini belirterek Türkiye Bankalar Birliği ve bankalara uzlaşı çağrısında bulundu. Kredi kartı işlemlerine tavan ve taban oranlar getirilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın da konuya müdahale etmesi gerektiğini söyledi. “Her banka kendi giderine göre masraf talebinde bulunmamalı. Bu kesintiler vatandaşla esnafı karşı karşıya getiriyor, bir an önce son bulmalı” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar