Ticaret “Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a Sanayici Mustafa Poyrazdan Açık Çağrı: Fındıkta Kriz Derinleşiyor”
Ordu iş dünyasından Ankara’ya net mesaj: “Üretici zarar ediyor, acil destek ve Cumhurbaşkanı ile görüşme şart”
info@karadenizekonomi.com / 5.05.2026
Ordu iş dünyasının Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a fındık sektörüne yönelik dikkat çeken bir çağrı yapıldı. Sanayici Mustafa Poyraz, Doğu Karadeniz’de fındık üreticisinin artan maliyetler karşısında ciddi bir çıkmazda olduğunu dile getirdi.
Özellikle Ordu ve Giresun başta olmak üzere bölgedeki üreticilerin yeterince desteklenmediğini vurgulayan Poyraz, mevcut politikaların sürdürülebilir olmadığını ifade etti. “Bu şekilde devam ederse önümüzdeki 3-5 yıl içinde fındık üretici bahçeye girmeyecek noktaya gelir” diyen Poyraz, yaşanan sürecin yalnızca üreticiyi değil, bölgedeki sanayiciyi de,ticaret gurublarınıda doğrudan etkilediğini söyledi.
Fındığın Karadeniz ekonomisinin temel taşı olduğunu hatırlatan Poyraz, yüksek maliyetler ve yetersiz destekler nedeniyle üretimde ciddi bir kırılma riski oluştuğunu belirtti. Poyraz, “Bugün üretici zarar ediyor. Bu tablo devam ederse hem üretim düşecek hem de bölge ekonomisi büyük darbe alacak” ifadelerini kullandı.
Toplantıda Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat’a doğrudan çağrıda bulunan Poyraz, Ulusal Fındık Konseyi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ve bölge borsalarıyla birlikte Cumhurbaşkanı ile Ankara’da bir görüşme talep ettiklerini açıkladı. “Sayın Cumhurbaşkanımıza bölgenin gerçeklerini doğrudan anlatmak istiyoruz. Bu sorunun çözümü en üst düzeyde ele alınmalıdır” dedi.
Poyraz ayrıca, Ticaret Bakanlığı’nın sürece daha aktif müdahil olması gerektiğini vurgulayarak, fındıkta yaşanan krizin çözümü için acil ve somut adımlar beklediklerini ifade etti.
Karadeniz’in en önemli geçim kaynaklarından biri olan fındıkta yaşanan bu gelişmeler, bölge ekonomisi açısından kritik bir sürece işaret ederken, gözler Ankara’dan gelecek adımlara çevrildi.
Çok Okunanlar
Fındık Fiyatları
Son Güncelleme : 2026-05-05 08:27
| Şehir | Levant |
|---|---|
| TMO | 200 TL |
| GİRESUN | 283,00 TL |
| ORDU | 283,50 TL |
| DÜZCE | 283,50 TL |


