Vatandaş kampanyaya karşı temkinli

Yeni Evim Kampanyası'na başvurular 16 Ocak 2023 itibariyle başladı. Yüzde 0.69-0.99 faiz aralığında kredi kullanma imkanı sunan kampanyanın ilk gününde satış ofislerinde ciddi talep oluştu.

info@karadenizekonomi.com / 23.01.2023

Vatandaş kampanyaya karşı temkinli


Çoğu vatandaşın alacağı evi incelemeden kapora yatırıp, bankalara kredi başvurusunda bulunduğu belirtiliyor. Bakalım vatandaşlarımız kredi çekmeye, bir borcun altına girmeye nasıl yaklaşıyor?

Yeni Evim konut kampanyasına başvuru yaptınız mı?

 

YARARLANMAK İSTERİZ

-Ben yapmadım çünkü kendi evim var. O yüzden yapamıyorum. 2023’teki faiz oranı normalde 1,50. Yani şu anda kendim kredi çekmiş olsam yararlanmak isteriz. İmkânım olsa yararlanırım. Ama yararlanamıyoruz. Çocuğumun da benim de evimiz var.

SEÇİM YATIRIMI GİBİ

-Evin değeri 1- milyon TL ise kredi ile 500 bin TL’si karşılanıyor. Tamamına kredi olmuyor. Bu kampanyanın seçim yatırımı olduğunu ve vatandaşa çok da fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Bir de önceden gruplara kura çektiler, çoğunu iptal ettiler. O insanların daireleri de yoktu yani. Özetle, bu kampanyayı çok da inandırıcı bulmuyorum.

MİLLETİN PARASI YOK

-Milletin cebinde ekmek parası yok, konutu nasıl alsın? Halkı aldatmaktan başka bir şey değil. O kadar büyük parayı emekli maaşımla karşılamam mümkün değil. Çocuklara miras olarak borç mu bırakacağız?

FAİZE KARŞIYIM

-Başvuru yapmadım çünkü faize karşıyım. İnsanlar, faizlerin içinde yüzüyor. Herkes banka kartı ya da kredi kartı kullanıyor. O karttan diğer karta aktarım yapıyorlar. Bu tür kampanyalar çok iyi incelenmeli. TEFE-TÜFE'ye göre farklı ödeme durumları oluşacak. Şu an belki kolay gibi gözüken ödeme koşulları ileriki dönemlerde çok daha zorlaşacak. Dikkatli araştırıp, dikkatli hareket etmek lazım. Şahsen çok sağlıklı bulmuyorum.

FAKİRE EV DÜŞMEZ

-Başvuru yapmadım. Yılda 200-300 kilo fındıktan elde ettiği gelirle kimse geçinemez. Yani zengin olan gider, fakire yine düşmez ev. Ev, ekmeğinin peşinde olana gelmez.

SÜRECİ TAKİP EDİYORUM.

-Şu an için kendime ait borçlarım var. Evet, düşünüyorum ama zor bir süreç. Nişanlılık sürecindeyim. Kampanya belli avantajlar sağlıyor ve ben de bu süreç için düşünce aşamasındayım.  

SADECE BİR İLGİMİ ÇEKMESİYLE KALDI

-Yeni konut kampanyasından haberdarım. Detaylarını da takip ettim. İlerleyen süreçte belki tekrar düşünmeme sebep olabilir ama şartları zorlayıcı. Evet, ilgimi çekti ama yani şu anda sadece bir ilgimi çekmesiyle kaldı. Başvuru yapayım kısmına gelemedim henüz.

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar