İslam Memiş'ten altın için 2030 uyarısı: Elinde 1 milyon TL'si olan...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde altın, borsa ve döviz ekseninde öngörülerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 4.10.2024

İslam Memiş'ten altın için 2030 uyarısı: Elinde 1 milyon TL'si olan...

Finansal analist İslam Memiş, kişisel Youtube kanalı üzerinden yaptığı değerlendirmelerde altın, borsa ve döviz ekseninde öngörülerde bulundu.

Söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizen İslam Memiş’in tahminleri şöyle:

“Borsada bu hafta beklediğimiz pozitif seyir gerçekleşmedi. Bunun nedenini İsrail ekseninde yaşanan dış politikadaki gerilime bağlıyorum. Yabancı yatırımcıların özellikle bu noktada çıkış yaptığını söyleyebilirim.

9100 seviyesi önemli bir destek seviyesi her ne kadar bu hafta bir 10.000 denemesi beklesek de satışlar devam ediyor. 9.100 puan seviyesinde tutunamazsa aşağıda 8.700 puan seviyesi var.

Orta ve uzun vadede 6 ayda 12.000 beklentimiz devam ediyor. Savaş ortamında satışlar borsaya yeni girecekler için alım fırsatı veriyor. Sen trenin neresinden bindin önemli olan bu.

DOLAR

Dolar bu hafta bütün uluslararası piyasalarda değerlendi. Döviz tarafında yıl sonuna kadar bu pozitif görünüm beklentisi devam ediyor.

 Merkez Bankası kasım ve aralık aylarında toplam 500 baz puan faiz indirimi yapabilir öngörüm vardı. Bu öngörümün hala geçerli olduğunu anımsatmak isterim. Bu hamlenin yine doları yukarı yönlü destekleyeceğini hatırlatmak isterim.

EURO

Bu hafta değeririnin altında ucuz kalan yatırım araçları içerisinde euronun olduğunu söyleyebilirim. Örnek veriyorum; cebimde TL var ve döviz almak istiyorum. Dolar alma –euro al.

38 bandının altında işlem gören euronun dolara oranla ucuz olduğunu söyleyebilirim.

ONS ALTIN

Altın fiyatları Orta Doğu’daki savaşları normalleştirdi ve bir tepki vermiyor. Altın 2030 yılına kadar buradaki savaşlar kontrollü olarak devam edecek ve ben bunu normal karşılarım diyor. Hatta yukarı yönlü bir beklentinin aksine teknik olarak aşağı yönlü düzeltmeler bitmedi. 200 dolarlık agresif yükselişten sonra. Üst taraftaki 2680 test edildiği için alt taraftaki 258o seviyesini beklediğimizi belirtmek isterim.

GRAM ALTIN

Gram altın serbest piyasada 3061 lira seviyesinde.       Gram altında takip ettiğimiz seviye ise 2980-3080 seviyesi. 3080 seviyesi test edildiği için aşağıda 2980 seviyesini takip etmeyi sürdürüyoruz.

Yıl sonu 3000-3500 beklentimizde herhangi bir değişim yok. 3.350-3400 seviyesinde yılı tamamlayacağız gibi gözüküyor. Bu anlamda her düşüş bir alım fırsatı.

 Açıkta kalmamak için elinde TL bulunduran Euro alırsa daha avantajlı. Ons gerildiğinde parite üzerinden altın almak için fırsat kollamış oluyorsun.

Şahsen biri bana sorsa ‘elimde 1 milyon TL param var’ diye… Ben o parayla euromu alır altının düşmesini beklerdim.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar