İslam Memiş'ten yıl sonu için gram altın tahmini geldi: Dip ve zirvede o rakamları izliyorum...

Finans analisti İslam Memiş, gram altınla ilgili yıl sonu tahminini Haber Global'de açıkladı. Jeopolitik risklere dikkat çeken İslam Memiş, borsa, döviz kurları ve kripto paralar için de değerlendirmelerde bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 18.10.2024

İslam Memiş'ten yıl sonu için gram altın tahmini geldi: Dip ve zirvede o rakamları izliyorum...

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, borsa, döviz kurları, gram altın ve ons altın ile Bitcoin'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber Global'de açıklamalarda bulunan İslam Memiş, "Son 1 aydır borsa tarafında düşüşler halen devam ediyor. 8821 puanda borsa. 8400-9400 aralığında yıl sonuna kadar oyalanmasını bekliyoruz" dedi.

Memiş, şöyle devam etti: "En önemli sebeplerinden biri, borsa yatırımcısının güvenini kaybetmesi. Yeni yatırımcı borsa tarafından uzaklaşıyor. Jeopolitik gerilimler de yabancıların çıkışını hızlandırıyor. Birçok etken belirsiz. Bu devam ettikçe borsadan çıkıp, faizden çıkıp, döviz ve altına kaymalar da başladı. Tarım emtiaları alternatifleri var. Bunu değerlendirebilir yatırımcılar."

İslam Memiş, altınla ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:

Altın tarafında orta ve uzun vadede beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Bugün de yükselişle güne başladı. Geçen hafta düşüşteydi. 2680 dolar ons altın var, gram altın 3067 lira. 3015'e kadar gerilemişti.

2980-3080 aralığını takip ediyoruz gram altında. Ons altında 2680 seviyesini takip ediyoruz. Ekimdeki düşüşler kalıcı olmayacak. Yeniden rekorlar göreceğiz.

Merkez bankalarının faiz indirimleri devam edecek, bu da altın fiyatlarını pozitif etkiliyor. Merkez bankalarının fiziki talebi devam ediyor. Alım için hızlı davranmak gerekiyor. Euro, dolara kıyasla aşırı değer kaybediyor.

Avrupa Merkez Bankası'ndan 25 baz puanlık indirim bekliyoruz. Euro/dolar paritesinde yukarıda 1.10, aşağıda 1.05 seviyesi var. Dolar/TL kurunda da yıl sonu beklentimiz pozitif yönde devam ediyor.

Kripto paralarda da 55-68 bin dolar aralığını takip etmeye devam ediyoruz."

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar