20 ilde 20 bin kadın girişimci!

Giresunlu girişimci kadınların ürünleri satışta!

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2016

20 ilde 20 bin kadın girişimci!

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Girişimcilikte Önce Kadın” projesi meyvelerini veriyor. Proje kapsamında 10 ilden 10 bin kadın, 15 milyon TL’lik ekonomik değer üretti.

KAPSAM GENİŞLETİLDİ

Sağlanan verimle projenin kapsamı genişletildi. Projenin ilk ayağına İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Samsun, Bursa, Diyarbakır, Elazığ ve 

Giresun’daki kadınlar dahil edilmişti. Girişimci kadınların üretimleri satışa sunuldu.

HEDEF 20 BİN KADIN

İlk ayağında 10 ilden 10 bin kadına temas eden proje, 15 milyon liralık ekonomik değer üretirken, projenin ikinci ayağında katılımcı sayısının iki katına çıkması hedefleniyor. Bu kapsamda Adana, Kayseri, Denizli, Trabzon, Gaziantep, Erzincan, Mersin, Muğla, Kocaeli ve Sivaslı kadınlar da ikinci aşamada projeye dahil olacak. Böylece projenin 20 ilden 20 bin kadına ulaşması hedefleniyor.

Ürettiklerini pazarlama eğitimi

Söz konusu illerde Olgunlaşma Enstitüleri ve Halk Eğitim Merkezlerinde kadınlara önce pazarlama ve girişimcilik eğitimleri verildi. Proje, hobi olarak başlanan birçok çalışmanın gelir getirici bir faaliyete dönüşmesini sağlamak amacıyla başlatılmıştı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar