Enginyurt: Konuyu Meclis’e Taşıyacağım

Dünyanın deniz üstüne kurulan sayılı havalimanlarından biri olan Ordu-Giresun Havalimanı’nın efektif kullanılamaması tepkilere neden oluyor. Yetersiz olan Ankara ve İstanbul seferlerinin yanı sıra İzmir, Antalya ve Kıbrıs’a direkt sefer yapılamaması konunun Meclis gündemine taşınmasını gündeme getirdi.

info@karadenizekonomi.com / 5.11.2019

Enginyurt: Konuyu Meclis’e Taşıyacağım

Numan Kurtulmuş: Ordu Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Vekili, Nurettin Canikli: Giresun Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı,İlker Aycı: THY İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı (Giresunlu),Kemal Öztürk: THY İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı özel kalem müdürü (Giresun milletvekili Cemal Öztürk’ün oğlu)

Her bir ismi tek tek ele aldığımızda bile ister bürokratik kimlikleri isterse siyasetçi yanları ile Ordu ve Giresun için büyük bir şans oldukları su götürmez bir gerçek. Hal böyle olunca bu isimlerin ortaklaşa çabasıyla Ordu-Giresun Havalimanı’nın daha aktif çalışması, daha fazla uçağın inip kalkması ve daha çok kente doğrudan sefer gerçekleştirilmesi beklenir. Hatta bu yılın ilk aylarında yapılan girişimler sonucu Ordu-Giresun Havalimanı’ndan İzmir, Antalya ve Lefkoşe için uçuş planlamalarının bile yapıldığına yönelik haberleri hatırlatmakta fayda var. Şubat ayında gerçekleşen o toplantının katılımcıları Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, muhatap ise THY İcra Kurulu ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı idi.

Sefer sayıları artmalı

O toplantıda İstanbul, Ankara, İzmir gibi yoğun hatlarda alternatif taleplerini dile getiren GTSO başkanı Çakırmelikoğlu, "Ordu-Giresun Havalimanı’nın talebin yoğun, buna karşın arzın düşük olduğu ender havalimanlarından biri olduğuna vurgu yaparak, "komşu havalimanlarında onlarca uçuşa karşılık günlük bir iki uçuş ile hizmet vermekte zorlanan Ordu-Giresun Havalimanı’nda THY’nin en azından sefer sayılarını artırması ve İzmir, Antalya, Kıbrıs seferlerinin de direkt sefer olarak planlanması konusundaki hassasiyetleri dile getirmişti. Toplantının ev sahibi olan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise, Ordu-Giresun Havalimanı bizim için öncelikli olan uçuş güzergâhları içinde her zaman özel yeri vardır" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyu meclise taşıyacağım

Aradan geçen onca zaman sonrasında bu beklentilerin gerçekleşmemesi üzerine tepki MHP Ordu milletvekili Cemal Enginyurt’tan geldi. Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne konuşan Enginyurt, konuyu bu hafta Meclis gündemine taşıyacağım. THY’de Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Aycı’nın özel kalem müdürü Kemal Öztürk ve milletvekillerimizi duyarlı olmaya davet edeceğim. Zira İzmir, Antalya ve Kıbrıs gibi parkurlara, hemşerilerimizin yoğun taleplerinin olduğunu biliyorum. Bölge insanımız ulaşmak istediği bu yerlere en kısa zamanda ve en az maliyetle gitmelidir” dedi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar