GIDA SEKTÖRÜ İKİNCİ KEZ SAMSUN’DA BULUŞUYOR

Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek Tüyap Samsun Gıda Fuarı 2017, Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23 - 26 Kasım 2017 tarihlerinde 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

info@karadenizekonomi.com / 25.08.2017

GIDA SEKTÖRÜ İKİNCİ KEZ SAMSUN’DA BULUŞUYOR

Tüyap Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından, T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Ticaret Borsası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Birliği ve Samsun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, KOSGEB, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası (TÜGİS), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED), Türkiye Perakendeciler 

Federasyonu Karadeniz (PERDER), Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD), Karadeniz Aşçılar ve Turizm Birliği (KATBİR)’in destekleri ve işbirlikleri ile hazırlanan “SAMSUN GIDA 2017’’ Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23 - 26 Kasım 2017 tarihlerinde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’n de gerçekleştirilecek.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ;

Samsun Gıda Fuarı 2017’nin, Tüyap’ın bölge genelinde düzenlediği İkinci Gıda İhtisas Fuarı olduğunu belirten Alagöz; fuarın sektörle ilgili tüm üreticilere, toptancı ve perakendecilere, işletmecilere önemli ticari faydalar sağlayacağını ifade etti.

Aynı zamanda özel sektör ve kamu sektörünün, gıda alımı yapan yöneticileri, firmalarla önemli ticari bağlantılar yapmak üzere birçok şehirden gelerek Fuarımızı ziyaret edeceklerini söyledi.

GEÇEN YIL 27.532 ZİYARETÇİ AĞIRLANDI

Geçen yıl ülke çapında çok ses getiren Samsun Gıda Fuarımız 27.532 ziyaretçiyi ağırlamış, ve ihtisas fuarı olarak tüm bölgeler ve yurt dışından gelen profesyonel ziyaretçinin stant açan firmalarla iş bağlantısı kurmasına vesile olmuştur. 7 Ülkeden 115 yabancı işadamı fuarımızda iş bağlantıları için görüşmeler yapmış stant açan firmalara yeni ihracat fırsatı oluşturmuştur. Süpermarket zincirleri, yiyecek - içecek zincirleri, otel ve restoran zincirleri, HORECA sektörü ve gıda toptancıları fuara yoğun ilgi göstermiş ve ikili iş görüşmeleri ve bağlantıları gerçekleştirmişlerdir.

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat ALAGÖZ;

“Başta Karadeniz PERDER üyesi süpermarket zincirlerinin yöneticileri ve satın alma yöneticileri, Karadeniz ve tüm illerden TAFED ve KATBİR üyesi aşçılar, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesisleri işletmecileri, kafe, restoran ve bar işletmecileri, fastfood zincirleri yöneticileri, bakkaliye grubu, kuruyemişçiler, kantin ve büfe işletmeleri ulusal marketler, yerel marketler, catering firmaları, sağlık kuruluşları, eğitim kurumları, gıda mühendisleri, kalite - kontrol ve üniversitelerin, yurtların, misafirhane ve kamuya ait sosyal tesislerin yiyecek - içecekdepartmanlarının karar vericileri ziyaret edeceklerdir.’’ dedi.

YURTDIŞINDAN ALIM HEYETLERİ ARTACAK

Tüyap Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz;

“İran, Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Fas, Rusya, Ürdün, Lübnan, Tunus, Makedonya, Azerbaycan Bulgaristan, Bosna Hersek, Gürcistan’dan davet edilip ağırlanacak alım heyetleri ile Samsun Gıda Fuarı 2017, üretici firmaların ihracat potansiyelinin oluşmasına veya var olan ihracat hacimlerinin artmasına katkı sağlayacaklardır.’’ dedi.

Alagöz, Samsun Gıda Fuarı’nın tüm bölgeye ve Anadolu’ya sağlayacağı, yeni iş bağlantıları, yeni firmalar, ürünler son teknolojiler ve yenilikçi gelişmeler ile kalkınma ve markalaşma imkanı sunacağını ifade etti.

Fuar sayesinde üretim, istihdam ve ihracat hızının artacağı, firmalarımızın gerçekleşecek profesyonel ikili iş görüşmeleri ile çağımızın rekabet ortamında en iyi pozisyonu almasına katkı sağlayacağını belirtti.

Cihat Alagöz;

‘’Şehrimiz ve gıda sektörü adına, yeni ve profesyonel bir gıda platformu olması, sanayi şehirlerinden gelen karar vericiler ile yurtdışından gelen alım heyetlerine Samsun ve Karadeniz’in marka ve ürünlerini tanıtması, bölge markalarının ürün ve hizmetlerini ilgili hedef kitleye ulaştırmasında Samsun Gıda Fuarı önemli bir rol üstlenmektedir. Hızlı olmanın büyük olmaktan daha önemli hale geldiği iş dünyasında, fuarın firmalara yeniliklerini tanıtarak, yeni potansiyel müşteriler ile tanışma ortamı oluşturması, bölge firmalarına rekabetin nabzını tutma avantajı sağlayacaktır. Aynı zamanda, bölgenin tüm firmalarına yeni dağıtım kanalları bulma ortamı oluşturacak olan fuarımız, markaların imaj ve prestijlerini sağlamlaştırarak, ulusal ve global marka olmaları yolunda destek olacaktır.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleşecek Tüyap Samsun Gıda Fuarı 2017, Gıda, İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri Paketleme ve Lojistiği Fuarı, 23 - 26 Kasım 2017 tarihlerinde 10.00 - 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecektir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar