GTSO'da finans sektörü toplandı

​Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı bankaların şube müdürleri ile istişare toplantısı gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 21.01.2019

GTSO'da finans sektörü toplandı

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu nezdinden bir araya gelen banka şube müdürleri, bölge ve ülke ekonomisinin durumunu yorumladılar ve devletimiz tarafından uygulamaya konulan KOBİ Değer Kredisi hakkında değerlendirmede bulundular.

Giresun’da faaliyet gösteren finans sektörü temsilcileri, KOBİ Değer Kredisinin tabana yayılarak daha fazla esnafa ulaşmasının önemini vurguladılar ve kamu bankaları ile özel finans kuruluşları arasındaki faiz farkının makul seviyelerde olması gerektiğine değindiler.

Yıllık cirosu 25 milyonun altında yer alan KOBİ’lere yönelik 14 bankanın katılımı ile planlanan ‘KOBİ Değer Kredisi’ hakkında açıklama yapan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu,”Reel sektörün nefes alabilmesi ve KOBİ’lerin krediye daha rahat ve pozitif imkanlarla ulaşabilmesi için planlanmış önemli bir pakettir.” dedi.

Piyasaların bundan önemli etkileneceğine inandıklarını ifade eden Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu, “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak tarafından beyan edilen kredi destek paketi 2019 başlangıcı için olumlu bir gösterge içermektedir. Toplam 20 milyar TL lik krediden imalat ve ihracatçı firmalar 1 milyon üst limitle, hizmet sektöründeki işletmeler ise 500 bin TL üst limitle faydalanabileceklerdir. Ayrıca ilk 6 ay geri ödemesiz,36 eşit taksitle ödenecek ve aylık yüzde 1,54 faiz oranıyla verilecek kredi KOBİ’lerimize bu dar boğazda nefes aldıracaktır. Giresun ekonomisi açısından bu krediden işdünyasının maksimum faydalanmasını arzu ediyoruz. İstihdam, üretim ve ihracat odaklı planlanan KOBİ Değer Kredisi başta olmak üzere ekonomi odaklı kararlarda daima iş dünyasının yanında yer alan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakan ve milletvekillerimize sonsuz teşekkür ederiz.” sözlerini vurguladı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar