GTSO’DAN TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN 1,5 MİLYON DOLARLIK PROJE

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekli kısa adı (HİSER) olan hizmet sektörü odaklı proje tanıtım toplantısı yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 9.02.2018

GTSO’DAN TURİZM SEKTÖRÜ İÇİN 1,5 MİLYON DOLARLIK PROJE

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından planlanan 1,5 milyon dolarlık proje hizmet sektöründe tanıtım, pazarlama ile yurtiçi ve dışı ziyaretleri kapsayacak.

Giresun’da faaliyet yürüten otel,restoran,kafe ve seyahat acente yetkililerinin katıldığı bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu; “Yerli ve yabancı turizmcilerin gün geçtikçe ilgi odağı haline gelen yeşilin cenneti Giresun’un hizmet sektöründe aynı konfor ve profesyonelliği yakalayabilmesi adına Giresun Ticaret ve Sanayi Odamız bir proje çalışması gerçekleştirdi. Ekonomi Bakanlığı destekli planlanan; otel,cafe,restoran ve seyahat acentelerini kapsayan 1,5 milyon dolarlık projenin öncelikle ilimize ve bölgemize hayırlı olmasını dilerim. Bu proje içinde firmalarımızın yer almasını canı yürekten isterim.”dedi.

Projenin sunumunu ise DOKA Giresun İl Koordinatörü Murat Aladağ yaptı.

Aladağ; “Hizmet sektörünü kapsayan HİSER Projesinin yüzde 75 lik kısmını Ekonomi Bakanlığı, yüzde 25 lik kısmını ise katılımcı firmalar karşılayacaktır. Tanıtım,pazarlama ile yurtiçi ve dışı etkinlikleri kapsayacak projenin süresi üç yılla sınırlı olacaktır.”diye konuştu.

Toplantı sonunda, HİSER Projesi için Giresun’da faaliyet yürüten cafe, restoran, otel, seyahat acenteleri ile bire bir görüşmeler yapılması ve resmi sürecin bağlatılması kararlaştırıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar