GÜNEY ÇEVRE YOLU 2017 YILI SONU İLE YATIRIMA DÖNÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ
2017 yılı sonu ile yatırım ihalesi planlanan Giresun Güney Çevre Yolu çalışmasını değerlendiren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, projenin gelecek 100 yıl hesaplanarak tasarlanması ve en kısa zamanda yatırıma dön
info@karadenizekonomi.com / 22.06.2017
GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakırmelikoğlu, çarpık yapılaşma ve ulaşım zorunluluğuna değindi ve ;Bölgemizde çarpıkkentleşme beraberinde, önemli çevre sorunlarına sebep vermiştir. Plansız yapılaşma, arazinin kısıtlı oluşu, yapılar arasında kalan imar yollarının genişlemesini engelleyerek, hava, çevre ve görüntü kirliliği oluşturmaktadır. Ancak yukarıda sayılan nedenlerin en tetikleyicisi ise plansız bir kentte büyüyen ve gelişen nüfus artışının oluşturduğu araç ve yaya trafiğidir.Bu olumsuzlukların önüne geçmesi muhtemel Giresun Güney Çevre Yolu Projesidir.dedi.
Güney Çevre Yolu,Giresun şehir merkezi ve ilçelerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için olmazsa olmaz olduğuna vurgu yapan Başkan Çakırmelikoğlu; Bu yolun doğu batı aksındaki tahmini uzunluğunun toplam 42 km olması, aynı zamanda imar yolu güzergahının ise sahile en uzun mesafesinin 5 km olması planlanmaktadır. Piraziz ilçe sınırından başlaması düşünülen Giresun Güney Çevre Yolunun Keşap ilçe girişinden sahil ile buluşması hedeflenmiştir.Bu projenin temel gerekçesi ilin geleceğe dönük kalkınma hamlesidir. Giresunda ekonomi ve nüfus aritmetiğinin negatif yönlü seyretmesinde en büyük etkilerden biri hiç kuşkusuz imarlı sahaların dar ve bu alanlara ilave yeni alanların oluşturulamamasıdır.
Bu bakımdan proje ihalesinin ilk etabı tamamlanan Giresun Güney Çevre Yolu Proje sürecinin yatırım aşamasına resmi olarak geçmesi şarttır.Ayrıca Giresun Güney Çevre Yolu Projesinin geçtiği akslar ve sorumluluk sahalarındaki yerel idareler imar değişikliklerini ve düzenlemelerini gelecek 50-100 yıllık olarak planlamaları,mevcut çarpık ticari ve kent alanlarının revize edilebilecek boyutta alternatiflendirilmesi gerekmektedir.Bu yolun kuzey-güney bağlantılarının çeşitlendirilmesi suretiyle Giresun giriş çıkışlarının artırılması gerekmektedir.Çevre yolu projesine göre, Giresun şehir merkezine Batlama ve Aksu havzası olarak iki koldan bağlantı verileceği söylenmektedir. Giresun merkeze en az dört giriş verilmemesi halinde iş, konut alanları ve şehir içi trafiği arzu edilen gibi düzelmeyecektir. Dolayısıyla işin başında iken acilen çözüm üretilmesine Giresun minnettarlık duyacaktır.dedi.