‘’Hedef 50 bin tavuğun olduğu işletme kurmak’’

Güler, ‘’Bizimle birlikte 10 bin tavukla yılda 3 milyon yumurta üretecek noktaya geldiler. Üreticilerimiz ile birlikte yeni hedefimiz 50 bin tavuğun olduğu bir işletme kurmak.’’

info@karadenizekonomi.com / 27.11.2019

‘’Hedef 50 bin tavuğun olduğu işletme kurmak’’

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Yumurta Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Kaya ve birlik üyeleri ile bir araya geldi.

Klasik belediyeciliğin dışına çıkarak nitelikli tarım ve aynı zamanda da çağdaş turizm konusunda teknoloji ağırlıklı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’ Halkımızın zenginleşmesi ve geleceğe dönük ihtiyaçlarının karşılanması için tarıma önem veriyoruz. Hedefimiz katma değeri yüksek olan bir tarım modeli oluşturmak. Bu kapsamda sürdürdüğümüz çalışmalarımızdan biri ise organik yumurta ve aynı zamanda yem ürünleri. Kurduğumuz şirketle yumurta üreticilerine yardımcı olduk. Daha evvelden yumurta üreticilerimiz mallarını satamıyorlardı. Hatta yaptığı işi bırakma durumundaydılar. Bizimle birlikte 10 bin tavukla yılda 3 milyon yumurta üretecek noktaya geldiler. Üreticilerimize organik sertifikalarını aldırarak paketlemelerine de yardımcı olduk. Müşterilerine modern işletme usulleriyle satışlarını sağladık. Bugünkü toplantımızda da üreticilerimize yarka konusunda destekte bulunacağımızı söyledik. Üreticilerimiz ile birlikte yeni hedefimiz 50 bin tavuğun olduğu bir işletme kurmak. Bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde Ordu organik yumurtanın merkezi olacak. Böylelikle doğduğu yerde doğan bir toplumu oluşturup aynı zamanda göçü de önlemek istiyoruz” dedi.

‘’Aylık 16 milyar kaz yumurtası’’

Hilmi Güler’in göreve geldiği günden bu yana çeşitli tarımsal faaliyetlere önem vererek vatandaşların ekonomik olarak kalkınmasını sağladığını belirten Yumurta Üreticisi Özer Sütçü, ‘’Başkanımızın her söylediği sözün altına bizler de imzamızı atıyoruz. Ona sonuna kadar inanıyor ve güveniyoruz. Başkanımızın bize dağıttığı kazlar da yumurtlama dönemine girecek. Bizlere verilen kazların da dünyanın en iyi ikinci ırkı olduğunu öğrendik. Kaz yumurtalarının sadece bir tanesini 20 TL civarında satışı yapılıyor. Kaz yumurtası Türkiye’de de satışı olan bir yumurta türü. 100 tane kazdan aylık ortalama 700-800 tane yumurta yapsak bu 16 milyar para demek. Verilen bu destekler vatandaşlara hiçbir yerde verilemeyecek bir nimet. Sözün özü, başkanımız bize balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretti. Bize vermiş olduğu her türlü destekten dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar