KARADENİZ'İN TEK ÇİÇEK MEZATI SAMSUN'DA

Karadeniz'in tek Çiçek Mezatı Samsun'da! 1982 yılından beri Samsun’da haftanın belirli günleri açık artırma yoluyla yapılan çiçek mezatı, sadece Samsun değil, tüm Karadeniz bölgesine hitap ediyor. Mezat merkezinin Karadeniz bölgesinde tek olması Samsun ek

info@karadenizekonomi.com / 23.08.2016

KARADENİZ'İN TEK ÇİÇEK MEZATI SAMSUN'DA

Çiçekler Mezatta,Alıcılar İse Sırada

Çiçekçi esnafının, haftanın belirli günlerinde katıldığı çiçek mezatı, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Sinop ve Kastamonu illerine hitap ederek, bölge ekonomisinin güçlenmesine katkı sağladığı bildirildi.Açıklamalarda bulunan çiçek mezatı merkezi sorumlusu Recep İçigen, tüm Karadeniz’de sadece Samsun’da kurulan mezat merkezinin tüm bölgeye hitap ettiğini ve aylık yaklaşık 2 milyon dal çiçek ile 1,5 milyon lirayı bulan bir ekonomik hareketlilik sağladığını bildirdi. İçigen, “Burada haftada 3 gün mezat kuruyoruz. Tüm bölge çiçekçi esnafımız katılıyor ve dilediği ürünü görerek, bakarak, en uygun fiyata satın alıyor. Aylık hareketimiz yaklaşık 2 milyon çiçek dalı. Bu da nereden baksanız 1,5 milyon liranın sirküle olmasını, bu meblada bir paranın sıcak olarak piyasada koşmasını sağlıyor. Bu Samsun ekonomisi için çiçek kaleminde hiç de azımsanacak bir rakam değil” şeklinde konuştu.

‘HEM ÜRETİCİYİ HEM TÜKETİCİ KORUYORUZ’

Yapılan mezat ile sadece çiçek satılmadığını, aynı zamanda da üretici ve tüketiciyi resmi ve adaletli bir platformda buluşturduklarını kaydeden İçigen, “Burada sadece çiçek satışı veya alımı değildir konu. Buna dikkat çekmek istiyorum. Burası piyasaya bir adil düzenleme getiriyor. Üretici ve tüketiciyi hakkaniyet çerçevesinde buluşturuyor. Ne üretici, ne de tüketici hakkı yenmiyor. Mal ne ise mutlaka hakkı olan fiyatı görüyor” dedi.

SİSTEMİMİZ DİJİTAL OTOMASYONDUR’

Çiçek mezatı merkezinde yapılan tüm alım ve satım işlemlerinin borsa usulü ile dijital platformda gerçekleştiğini vurgulayan Recep İçigen, “Burada her hangi bir karmaşa asla söz konusu değil. Her şey nizamı intizam içerisinde ve dijital ortamdadır. Üretici çiçeğini koyar, çiçekçi esnafı çiçeği görür ve bilgisayarlı sistem üzerinden alımını yapar. Burada çiçeğin kötü veya yaramaz bir mal olma ihtimali yoktur. Bu gördüğünüz ürün bantından geçen ger ürünü çiçekçi esnafımız görmektedir” dedi.

ÇİÇEKÇİLER DERTLİ

Öte yandan Gazete Gerçek’e konuşan çiçekçi esnafı, bazı özel hastanelere çiçek sokulmadığını ve bunun ne resmi ne de bilimsel bir dayanağı olmadığını dile getirdiler. Çiçekçi esnafı yaptıkları açıklamada, “Bakın Samsun’da bazı özel hastaneler çiçek sokmuyor. Neymiş mikrop varmış. Allah aşkına bunlar devletten daha mı iyi biliyor? Madem öyle koca Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet hastanelerine neden girebiliyor bu çiçekler? Hem sonra, çiçekte veya çiçek paketinde ne virüsü olacak? Doktor kendine çiçek gelince alıyor ya, mikrop kapmıyor mu doktorlar? Biz enfeksiyon veya karantina servisine girsin demiyoruz ama bazı servislere neden girmediğine aklımız almıyor. Bizim en büyük sorunumuz budur” dedi.

ÇİÇEK MEZATI NEDİR?

Burada bir bant üzerine koyulan çiçek örnekleri önünüzden geçer, eğer beğenirseniz oturduğunuz sandalyedeki düğmeye basarsınız, girişte aldığınız numara bilgisayarda görünür ve düğmeye en son kim bastıysa banttan geçen çiçekleri o kişi almaya hak kazanmış olur. Çiçekçi değilseniz buraya giremezsiniz.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar