ODÜ memnuniyette 38'inci sırada!

Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Ordu Üniversitesi 123 devlet üniversitesi arasında 38’inci sırada yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 22.07.2019

ODÜ memnuniyette 38'inci sırada!

Kurulduğu günden bugüne gerek akademik gerekse fiziki alanda hızlı bir gelişme gösteren Ordu Üniversitesi, öğrenci memnuniyetinde de yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2019 raporunun sonuçlarına göre lisans öğrencilerinin Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralaması’nda Ordu Üniversitesi 123 devlet üniversitesi arasında 38’inci sırada yer aldı. Lisans düzeyindeki öğrencilerin memnuniyet düzeylerinin ölçüldüğü Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması’na göre Ordu Üniversitesi geçen yıl 70’nci sırada olan yerini bu yıl 67’nci sıraya, devlet üniversiteleri arasında ise 41’inci sırada olan yerini bu yıl 38’inci sıraya yükseltti.

 ‘’Veri ihtiyacı gidermede katkı’’

Bu ve benzeri çalışmaların üniversitelerin, aday öğrencilerin, ailelerin ve politika yapıcıların veri ihtiyacını gidermeye katkıda bulunacağını ifade eden Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kapsamlı araştırmalar sonucunda elde edilen bütün bu bulgular, öğrencilerin bilimsel ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında üniversitelerin ne kadar tatmin edici olduğu hakkında yükseköğretim kurumlarına ipuçları vermektedir. Öğrencilerin deneyimleri öğrenci memnuniyetinin önemli bir göstergesi olmakla birlikte, memnuniyet eğitim deneyiminin tatminkâr olup olmadığının sadece bir bölümünün fotoğrafını bize sunmaktadır. Bu ve benzeri çalışmaların üniversitelerin, aday öğrencilerin, ailelerin ve politika yapıcıların veri ihtiyacını gidermeye katkıda bulunacağının inancını taşımaktayız. Bu bağlamda üniversitelerle ilgili yapılan birçok değerlendirme araştırmasında olduğu gibi kurumumuzun bu araştırmada da yerini üst sıralara taşıması Ordu Üniversitesi yönetiminin süreç içerisinde isabetli kararlar alarak doğru adımlar attığını göstermektedir. Elde edilen bu başarı, akademik ve idari personelimizin olağanüstü çalışmalarının ve gayretlerinin doğal bir sonucudur. Bu vesileyle Üniversitemizin gelişimine katkı sunan değerli akademik ve idari personelimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar