Öğrencilerin gözdesi ODÜ kütüphanesi
Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi çok sayıda basılı ve elektronik kaynak ile akademik personel ve öğrencilerine bilimsel alt yapı sunmaya devam ediyor.
info@karadenizekonomi.com / 16.01.2019
83 BİN 868 KİTAP
Dijital kütüphane hizmetleri, kütüphanelerarası iş birliği, belge sağlama hizmetleri, teknik destek ve açık erişim arşiviyle sahip olduğu bilgi hazinesinden basılı ve elektronik ortamda kullanıcılarının yararlanmasını sağlayan Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesinde 2019 yılı itibariyle 83 bin 868 adet kitap, 200 binden fazla elektronik kitap ve 40 binden fazla elektronik dergi aboneliği ile literatür taramaları yapmaya elverişli bir ortamda sunulmakta olup Ordu Üniversitesiakademisyen ve öğrencilerine bilgiye hızlı erişebildikleri bilimsel bir alt yapı sağlanmaktadır.
DİJİTAL KÜTÜPHANE
Aynı anda 300 öğrencinin çalışmasına olanak veren kütüphanede kullanıcıların kendi bilgisayarlarıyla internete bağlanmalarını sağlayan kablosuz ağ sisteminin yanı sıra 56 adet bilgisayarın yer aldığı dijital kütüphane bulunmakta olup Üniversitemiz personel ve öğrencilerine kütüphanenin elektronik bilgi kaynaklarına uzaktan da erişim sağlayabilme ve literatür tarayabilme olanağı sunuluyor.
15 Aralık 2017 yılında açılışı gerçekleştirilen Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi, 2018 yılında 93 bin 854 kez ziyaret edilirken Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı 2019 yılında koleksiyonuna ekleyeceği materyaller ve düzenlenecek olan oryantasyon etkinlikleriyle daha fazla ziyaret edilen ve verimli bir şekilde kullanılan bir mekan olmayı hedefliyor.
Kütüphanelerin üniversitelerin evrensel bilgiye açılan kapıları olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Üniversitesi Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi zengin bilimsel literatür ağıyla evrensel bilgiye ve bilginin küresel ölçekte toplumsallaşmasına katkı sunmaktadır. Gerek lisans gerekse lisansüstü çalışmalar ve tüm bunların yanında kültürel entelektüelazimin pekiştirilmesine de fayda sağlayan Merkez Kütüphanemiz hem basılı hem de dijital kaynakları ile geniş bir alan dizin taramasına katkı sunmaktadır. 2017 yılında açılışını gerçekleştirdiğimiz Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanemiz, iki yıl içerisinde bilgi hazinesini oldukça yükseklere çıkartmış ve uluslararası ölçekte önemli bilimsel tarama ağları ile bağlantısını arttırmıştır. Veri kapasitesini genişletmeyi sürdüren Kütüphanemiz başta bölgesi olmak üzere ulusal sınırlar içerisinde de bilgi kaynağı olma işlevini sürdürerek gelişimine devam edecektir. şeklinde konuştu.