Ordu'ya 'Şehir Hastanesi' müjdesi!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordu'ya 800 yataklı son teknoloji ve muazzam bir Şehir Hastanesi inşa edeceğiz. Ordunun bir damadı olarak Orduya en iyisini istiyorum. Muazzam bir hastane yapacağız. Şu andaki Ordu Devlet Hastanesinin 5 katı bir hastane inşa
info@karadenizekonomi.com / 6.02.2017
Çeşitli ziyaret, temas ve Bakanlığıyla ilgili konularda değerlendirmelerde bulunmak üzere Orduya gelen Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Ordunun sağlık hizmetlerinin ve yatırımlarının değerlendirildiği toplantıya katıldı.
Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörlüğünce Anemon Hotelde düzenlenen toplantıya, Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağın yanısıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Altınordu
Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Sağlık Bakanlığı bürokratları, İl Sağlık Müdür Vekili Özgür Eren, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Kıvrak, İl Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu ile Ordudaki sağlık kurumlarının yöneticileri katıldı.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, Ordunun sağlık hizmetleriyle alakalı olarak Şubat ayındaki değerlendirmemizi yapacağız. Sağlık Bakanlığı olarak sağlık hizmetlerini geliştirirken, sahayı çok iyi bilen, saha da uzun süre çalışmış uzman arkadaşlarımızla ve il yöneticilerimizle değerlendiriyoruz. Onlar bize hazırlık yapıyorlar ve sonra il valimiz, il belediye başkanımız, milletvekillerimiz ve il yöneticilerimizle beraber bütün bu değerlendirmeyi masayı yatırıyoruz. Bu çalışma neticesinde mevcut planlamalarımızı, gerek yatırımlar açısından, gerekse insan kaynaklarımız, gerekse de Ordu ile kurduğumuz planlar açısından yeniden gündeme alıyoruz ve güncellemeler yapıyoruz. Burada ödevler çıkarıyoruz ve herkes o ödevleri alıyor. İldeki ödevleri İl Valimize teslim ediyoruz ve sonrada takip ediliyor. Dolayısıyla bu bize büyük bir mesafe kazandırıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla üzerinde durduğu ve bizim de alışkanlık hali getirdiğimiz bir çalışma biçimiyle, Ankarada oturup sahayı yönetmeye çalışmıyoruz. Sahanın içinden bu yönetimi gerçekleştiriyoruz. Kaldı ki, bir taraftan merkezden Ankaradan illere sahaya bilgiler getirirken, öbür taraftan sahadan öğrenerek gidiyoruz. Sağlıkta dönüşümün bir çok uygulamasını böyle geliştirdik. Geri bildirim son derece önemli bir iş. Doğru geri bildirim alırsanız, işlerin sahada nasıl olması gerektiğini takip ederseniz, yapılması gerekenleri tespit edilmesi ve yapmanız kolaylaşıyor. Bu yöntem çok işe yaradı. Bu yöntem dünyanın bir çok ülkesinde izah ettiğimiz zaman büyük bir kabul gören bir yöntemdi.
Sağlıkta dönüşümün ikinci fazında 2017nin başında başlattığımız yeni dönemde de bu yöntemi geliştirip devam ettireceğiz. Burada yaptığımız toplantıda bu hazırlıkları gözden geçireceğiz ve bu hazırlıkların sonunda da kararların büyük bir kısmını bu toplantıda vermiş olacağız dedi.
Konuşmanın ardından, Sağlık Bakanlığı bürokratları, Sağlık Bakanlığının Ordudaki yöneticileri tarafından Ordudaki sağlık hizmetlerinin geldiği nokta, eksiklikler, aksaklıklar ve ihtiyaçlarla ilgili sunum ve bilgilendirme yapıldı.