OSB’nin yüzde 65’i doldu

Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde altyapı çalışmaları tüm hızıyla sürerken, yatırımını tamamlayan firmalar kapasitelerini artırarak, il ekonomisi ve istihdamına katkı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 4.10.2017

OSB’nin yüzde 65’i doldu

Bulancak Pazarsuyu mevkiinde bulunan Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde minimum 5 bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor. OSB bünyesinde bir de ara elaman ihtiyacına cevap verebilme için mesleki teknik lise açılması planlanıyor.

Giresun 2. OSB’nin ilk yatırımı olma özelliğini taşıyan ve açılışı Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli tarafından yapılan BİOAK Doğal Temiz Enerji, yapı kullanma izin belgesini aldı. İlk yapı kullanma izin belgesi, Giresun 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ve Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatoğlu tarafından BİOAK Genel Müdürü Altuğ Karaibrahimoğlu’na teslim edildi. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, OSB de, yaklaşık 10 milyon lira civarındaki altyapı imalatlarının devam ettiğini söyledi.

MESLEKİ TEKNİK LİSE AÇILACAK

Bulancak TSO Başkanı Ali Fatoğlu da, Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin başta havayolu olmak üzere ulaşım noktasında çok avantajlı bir bölgede bulunduğunu ifade ederek, Giresun limanının da aktif hale geleceğini vurguladı. Fatoğlu, Organize Sanayi Bölgesi’nin ara eleman ihtiyacı karşılamak için bölge bünyesinde bir mesleki teknik lisesi kurmayı planladıklarını kaydetti. 2. OSB’ye ilginin büyük olduğunu belirten Fatoğlu, doğalgaz hattının ise ihale aşamasında olduğunu söyledi. HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar