Rusya Fedarasyonu Başkonsolosu Giresun'da!

Giresun Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Topluluğu öğrencilerinin daveti üzerine Giresun’a gelen Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhanov Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 26.10.2018

Rusya Fedarasyonu Başkonsolosu Giresun'da!

Konuğunu Belediye girişinde karşılayan Başkan Kerim Aksu, Rusya ile tarihten gelen bir işbirliği ve dostluk köprüsü bulunduğunu ifade ederek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Kerim Aksu, dünyanın en kaliteli fındığının Giresun’da yetiştiğini hatırlatarak şu bilgileri verdi; “ Giresun dünyanın fındık merkezidir. Kirazın anavatanı Giresun’dur.27 yıl önce Japonya’nın Sagae kenti ile kirazdan dolayı kardeş şehir olduk. Rusya’nın Taganrog kenti ile Giresun 1995 yılında kardeş şehir olmuştur. Giresun Aksu Festivaline Rusya’dan tiyatro ve halk oyunları toplulukları gelmektedir. Gelecek yıl sizleri de festivalimize bekliyoruz. Karadeniz kıyısında bulunan Rusya ile Türkiye’nin, Giresun’un daha fazla işbirliği ve paylaşım içerisinde olmasını arzu ediyoruz. Sizleri davet edip, Ticaret ve Sanayi Odamızla, Ticaret Borsamızla tanıştırmak isteriz. Sosyal, kültürel ve ekonomik işbirliği bizleri daha da yakınlaştıracaktır. “

Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhanov, yakın bir yerde görev yapmasına rağmen Giresun’a ilk kez geldiğini, önümüzdeki dönemde karşılıklı daha fazla ziyaret yapmak istediğini belirterek; “ Giresun’a daha fazla gelmek istiyorum. Festivalinize katılmayı arzu ediyorum. Başkan Aksu’yu da Trabzon’a bekliyorum. İlişkileri geliştirmek bizim için çok önemli. Bu dünya da beraber yaşıyoruz. Beraber çalışmalar yapmalıyız “ şeklinde konuştu.

Giresun Üniversitesi Rus Dili ve Edebiyatı Topluluğu Başkanı Elgül Memmedov ise Giresun ile Rusya’dan bir kentin kardeş şehir olması için görüşme yaptıklarını, bu çalışmalara destek veren Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Valery Tikhanov ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya topluluk olarak teşekkür ettiğini ifade etti.

Belediye Başkanı Kerim Aksu misafirine Fındık Başımın Tacı Heykeli ve Kiraz Çiçekleri Giresun Türküleri albümü hediye etti. Konuk Başkonsolos Tikhanov ise Başkan Aksu’ya konsolosluğun plaketini takdim etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar