Savunma sanayisinde Giresun üs olacak

Giresun’da geçen yıl 2 milyon dolar olan savunma sanayisi ürünü ihracatı, bu yılın ilk 4 aylık döneminde aşılarak 2 milyon 500 bin dolara ulaştı.

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2019

Savunma sanayisinde Giresun üs olacak

Türkiye'de son yıllarda ciddi gelişim gösteren savunma ve havacılık sanayisinde Giresun'un, yeni yatırımlarla önde gelen merkez üslerden biri olması hedefleniyor. Hafif silah üretimi yapılan Giresun'da, Valilik tarafından Bulancak ilçesindeki 2’nci Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yer tahsis edilen bir firmanın fabrika inşaatı devam ediyor. Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, "Geçen yıl Giresun'dan yapılan ihracat hacmi yaklaşık 148 milyon dolar. 2 milyon dolarlık savunma sanayisi ürünü ihracatı, bu yılın ilk 4 aylık döneminde aşılarak 2 milyon 500 bin dolara ulaştı. Sevinerek ve övünerek bunu ifade ediyorum. Sektöre yatırım yapmak isteyen çok sayıda firmadan talepler alıyoruz. Bulancak OSB'de silah imalatı yapan bir firma ile drone üretecek diğer firmamız, fabrika inşaatlarını tamamladıktan sonra, önümüzdeki yıl içerisinde üretime başlayacak." dedi.

"Teknopark sektöre katkı sunacak"

Sektörün desteklenmesi noktasında Bulancak Organize Sanayi Bölgesi içerisine kurulacak Teknopark'ın önemine de değinen Sarıfakıoğulları, "Teknopark kurulması kararı şubat ayında yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmileşti. Bulancak Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bir Teknopark oluşturularak, bu konuda firmalara tüm alanlarda Ar-Ge desteği sağlanması için önemli bir hamle yaptık." ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar