Savunma sanayinin yeni adresi

Savunma sanayisine yapılan yatırımla sadece ilçenin değil Türkiye’nin geleceği için olumlu yansımaların adresi olması muhtemel Bulancak’taki dönüşüm göz kamaştırıyor. Kent genelinde altyapı sorununu tamamen çözen Bulancak Belediye Başkanı Yakar, bu yılı ince işçilik yılı ilan etti.

info@karadenizekonomi.com / 7.01.2020

Savunma sanayinin yeni adresi

Yeni dönemdeki ilk 9 aylık performansını değerlendirirken kentin çehresini tamamen değiştirdiklerini ifade eden Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Bulancak’ın Karadeniz sahilinde kendisini yenileyen ve gelişen bir ilçe haline geldiğini belirterek, “Altyapı sorununu tamamen çözdük. Kanalizasyon hatlarımızı yeniledik. Pek çok ilde olmayan arıtma tesisine sahip bir ilçe olduk. 1950’li yıllardan kalma su hatlarımızı sil baştan ele aldık, depolarımız ve kuyularımızı yenilemekle kalmadık altyapıyla ilgili sorunlarımız olan yağmur giderlerini kanalizasyon giderlerinden ayırarak modernleştirdik.” dedi.

Drone üretim merkezi kurulacak

Kendi öz kaynaklarıyla çok ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizen başkan Yakar, bu kapsamda Enerji Bakanlığı bünyesinde çözülmesi gereken yeraltı elektrik hatlarını da ilçenin hızlı dönüşümünü tamamlamak için üstlendiklerini ifade ederken sadece doğal gaz konusunda bazı handikaplar yaşadıklarını belirtti. İlçenin bir tarım kenti olmakla birlikte balıkçılık ve hayvancılıktan da beslendiğini söyleyen Yakar’a göre Bulancak bir sanayi kenti olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. “Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilçemizde kuruldu. Şu ana kadar yapılan yatırımlarla bin 500 insanımıza burada istihdam sağlandı. Tam anlamıyla faaliyete geçtiğinde bu sayı 6 binlere kadar çıkacak. Mevcudun dışında 8 yeni işletmenin fiziki altyapısı tamamlanmak üzere. Karma bir OSB planladık. Gıda ve tekstil alanında isim yapmış firmalarla bir aradayız” diye konuşan Yakar,  en çarpıcı açıklamasını sona bırakmıştı. Silah ve savunma sanayi konusunda Giresun 2. OSB’de ciddi yatırımlar yapıldığını bu yatırımlarla sadece kentin değil ülkenin geleceğinin şekilleneceğini ileri sürdü. Yakar, “savunma sanayine yönelik olarak silah sanayine yer tahsis ettiğimiz gibi bir de drone üretim merkezi de yakın zamanda faaliyete geçecek. Biz drone konusunda burada adım atılmasını önemsiyoruz, yaklaşık 15 dönümlük bir araziyi savunma sanayi için rezerve ettik. Ayrıca silah sanayi fabrikamız da tamamlanmak üzere. Bu yatırımlarla geleceğe yönelik beklentimiz de artacak. Böylece sadece ilçemiz değil ülkemiz de savunma sanayi konusunda söz sahibi konuma gelecek.”açıklamasında bulundu.

---

Türkiye'de son yıllarda ciddi gelişim gösteren savunma ve havacılık sanayisinde Giresun'un yeni yatırımlarla önde gelen merkez üslerden biri olması hedefleniyor.Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, savunma ve havacılık sanayisine büyük önem verdiklerini, sektörün desteklenmesi ile gelişimi noktasında gereken tüm katkıyı sunduklarını söyledi. Bölgede uluslararası alanda ihracat yapan bir firmasının halen üretime devam ettiğini belirten Sarıfakıoğulları, sektörün Giresun'un dış satım kalemleri arasındaki ağırlığının artmaya başladığını aktardı. Sarıfakıoğulları, "Geçen yıl Giresun'dan yapılan ihracat hacmi yaklaşık 148 milyon dolardır. Geçen yıl Giresun'dan yapılan yaklaşık 2 milyon dolarlık savunma sanayisi ürünü ihracatı, bu yılın ilk 4 aylık döneminde aşılarak 2 milyon 500 bin dolara ulaştı" diye konuştu.

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar