Türkiye - İran ticari ilişki ileriye taşınacak

İran’ın Maku Serbest Bölgesi Genel Müdürü Gholamreza Soleimani ve beraberindeki heyet, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.

info@karadenizekonomi.com / 19.12.2018

Türkiye - İran ticari ilişki ileriye taşınacak

Çakırmelikoğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, İranlı heyeti Giresun’da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İki komşu ülke arasındaki dostluk başta olmak üzere ticari ilişkilerin daha yukarılara taşınması için hep birlikte gayret göstereceklerini belirten Çakırmelikoğlu, “Burada yapacağınız görüşmeler iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. İran’la olan ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız.” diye konuştu.

Soleimani ise Türkiye ile İran’ın iki dost ve kardeş Müslüman ülke olarak güzel ilişkilere sahip olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bu ziyaretimiz Giresun ile Maku Serbest Bölgesi arasında güzel işbirliklerinin gelişmesine yardımcı olacaktır. Türkiye ile İran arasında önemli bir ticari ilişki var. Amacımız Türkiye-İran arasında ticari hacmin yıllık 30 milyar dolara ulaşmasını sağlamaktır. Bu hedefi gerçekleştirmede Giresun’a önemli rol düşüyor.” Dedi.

Heyet İran ve Giresun yatırım fırsatları hakkında sunum yaptı.

Ziyarette THY Satış Müdürü Yunus Akbulut, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Eyüp Çiftçi’de hazır bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar