Vakıf Katılım Ordu şubesi açıldı!

Müşterilerine daha yakın olma stratejisiyle yatırımlarına hızla devam eden Vakıf Katılım, Türkiye ekonomisinin büyümesinde önemli şehirlerden biri olan Ordu’da şube açılışını gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 25.10.2018

Vakıf Katılım Ordu şubesi açıldı!

 Kuruluşunun üzerinden kısa bir zaman geçmiş olmasına rağmen, şubeleşme çalışmaları sonucunda coğrafi olarak ülkenin önemli bir kısmını kapsar hale gelen Vakıf Katılım, Ordu’da bireysel müşterilerin ve KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarını karşılayacak özel çözümler sunacak.

Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş; “Katılım bankacılığında referans kurum olma vizyonuyla çıktığımız bu yolda, istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Şube açtığımız bölgelerde halkımızın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Diğer illerimizde olduğu gibi Ordu’da da, hem müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarına derman olacak hem de desteklediğimiz projelerle bölgenin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağız” dedi.

Büyüme stratejisi kapsamında şubeleşme yatırımlarına hızla devam eden Vakıf Katılım, Ordu şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Ülke geneline yaygınlaşarak müşterilerinin finansal ihtiyaçlarına daha hızlı çözümler sunmayı hedefleyen Vakıf Katılım, Ordu’da da müşterilerine uzman kadrosuyla katılım bankacılığı hizmeti verecek. Bireysel müşterilerin yanı sıra, KOBİ’lere de finans desteği sunacak olan Vakıf Katılım, Ordu başta olmak üzere çevre illerin ve bölgenin gelişmesi için gerekli büyük projeleri de destekleyecek.

İkram Göktaş: “Şubeleşme çalışmalarına hızla devam ediyoruz”

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Selim Altaş, Ordu Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Erdoğmuş, Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, Vakıf Katılım Genel Müdür Yardımcısı Betül Vural Yılmaz, Ordu Şube Müdürü Hüseyin Altaylı ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan İkram Göktaş, bankaların şube kapattıkları ya da şube yatırımlarını durdurduğu bir dönemde Vakıf Katılım’ın şubeleşme çalışmalarına hızla devam ettiğini ve şu anda 84 şubeye ulaşarak ülke coğrafyasının büyük bir kısmına erişir hale geldiklerini belirtti. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gözbebeği Ordu’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Göktaş; ”Vakıf Katılım olarak bundan böyle yeni şubemiz, hızlı çözümlerimiz ve finansal desteğimizle ekonomisi her geçen gün daha da büyüyen, sahip olduğu kültür ve eşsiz doğasıyla herkesi kendisine hayran bırakan Ordu’nun yanında olacağız. Bölgenin kalkınmasına ve gelişmesine katkıda bulunacak projelere destek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Göktaş: “18,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştık”

“Katılım Bankacılığında Referans Kurum Olma” vizyonuyla yatırımlarına devam ettiklerini ve başta yeni ödeme sistemleri olmak üzere, pek çok alanda geliştirme çalışmalarının sürdüğünü vurgulayan İkram Göktaş sözlerine şöyle devam etti: “Her ne kadar Katılım Bankacılığı sektörünün en genç üyesi olsak da, köklü bir geçmişe sahibiz. Gençliğimizin getirdiği dinamizmi ve takipçisi olduğumuz kadim vakıf kültürünün yüzyıllara dayanan birikimini harmanlayarak, kamunun Katılım Bankacılığına verdiği destek doğrultusunda hızlı bir büyüme süreci geçiriyoruz. Vakıf Katılım olarak sektördeki temel misyonumuzu, mevcut pastadan pay alarak büyümek değil, sektörü ve ülkemiz ekonomisini büyütecek yatırımları hayata geçirmek olarak görüyoruz.

Bu vizyon doğrultusunda yön verdiğimiz çalışmalarımız sonucunda 2018’in üçünü çeyreğinde 2017 yılsonuna göre yüzde 41’lik bir büyüme sergiledik ve 18,6 milyar TL’lik aktif büyüklüğe ulaştık. Geride bıraktığımız dönemde milli ekonomimize destek vermek amacıyla öz kaynaklarımızı da devreye sokarak topladığımızdan fazla fonu reel sektöre destek olarak sunduk, sunmaya devam edeceğiz. 2018 üçüncü çeyreğinde kullandırdığımız fonlarımız (nakdi + finansal kiralama + gayri nakdi) 19,1 milyar TL, topladığımız fonlar da 12,8 milyar TL oldu.

“Yıl sonunda 90 şube sayısını aşmayı ulaşmayı hedefliyoruz”

Katılım bankacılığı sektörünün en hızlı büyüyen kurumu olduklarını ifade eden Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, 2018 ile ilgili hedeflerini de şu sözlerle açıkladı: “Vakıf Katılım olarak büyüme stratejimiz ve müşterilerimize yakın olma ilkemiz doğrultusunda şubeleşme çalışmalarımıza yılın son çeyreğinde de devam ediyoruz. Bu doğrultuda 2018 yılı sonuna kadar yapacağımız yeni şube yatırımları ile 90 şube sayısını aşmayı ve yaklaşık 1200 çalışan sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar