Yatırımda en avantajlı ilçe Atakum

​Samsun'un Atakum İlçesi, diğer ilçelere göre konut yatırımında kendini amorti edebilen en avantajlı ilçe olarak gösterildi. Buna göre, Atakum'da yapılan yatırımın geri dönüş süresi, 18 yıl bir ay olduğu bildirildi

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2019

Yatırımda en avantajlı ilçe Atakum

Bir gayri menkul bilgi şirketinin yaptığı araştırmaya göre, Samsun'da Atakum İlçesi, konut satışları ve yatırımın geri dönüş süresine göre en avantajlı ilçe olarak gösterildi. 2018 Aralık ayının verilerinin kullanıldığı araştırmada, markalı markasız proje ayrımı yapılmaksızın ilgili bölge ve dönem için 2. el satılık ve kiralık konut fiyatlarında faydalanıldı ve en avantajlı ilçeler belirlendi.

18 YILDA GERİ DÖNÜYOR

Buna göre, Samsun'da en avantajlı ilçe olarak seçilen Atakum İlçesi konut amortisman süresi, yani yatırımın geri dönüş süresi 18 yıl bir ay, satış fiyatı 1.859 TL, kira değeri ise 8.55 TL olarak açıklandı. Türkiye genelinde ortalama amortisman süresinin ise 19.5 yıl olduğu kaydedildi.

SÜRENİN KISALIĞI ÖNEMLİ

Yapılan araştırmada amortisman süresi hesaplanması ise şu şekilde belirtildi: Satın alınan ya da alınacak olan konutların kiraya verilmesi durumunda, satış fiyatının kaç yıl içerisinde yıllık kira değeri ile geri kazanabileceğine bakılıyor. Bu süre ne kadar kısaysa yatırım o kadar avantajlı hale geliyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar