STSO Başkanı: Medikal firmamız zor günlerden geçiyor

"Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde medikal firmalarımız alacaklarını tahsil edemediği için iflasın eşiğine geldi. Sağlık Bakanlığımızdan konuyla ilgili acil düzenleme bekliyoruz."

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2020

STSO Başkanı: Medikal firmamız zor günlerden geçiyor

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, medikal firmalarının kamu hastanelerinden alacaklarını tahsil edemediğini ve pandemi sürecinde zor günler yaşadıklarını belirtti.

“BAKANLIKTAN ACİL DÜZENLEME BEKLİYORUZ”

Medikal firmalarının sıkıntılarının her geçen gün arttığını, sözleşme gereği teslim edilen ürünlerle ilgili en geç 150 ila 180 gün içinde ödeme yapılması gerektiğini anımsatan Mustafa Eken, “Firma, sözleşmede belirtilen vadeye istinaden fiyat teklifi veriyor. Nakit olarak malzemeyi temin ediyor. Ama ödeme belirtilen süreden 6 sonra dahi yapılmıyor. Sivas’ta 1,5 yıldır ödemesini alamayan firmalarımız var. Firmalarımız, milyonları bulan alacaklarını tahsil edemiyor. Hem işveren hem de çalışanlar mağdur oluyor. Sözleşmede 150-180 gün olarak belirtilen ödemeler ne yazık ki 400 günü geçmesine rağmen yapılmıyor. Sağlık açısından stratejik bir sektör olan medikal firmalarımız, ödemelerin yapılamaması nedeniyle faaliyetlerini sürdüremez noktaya geldi. Bu koşullarda yaşanan gecikmeler nedeniyle firmalarımızın finansal gücü kalmamıştır. Sağlık Bakanlığımızdan konuyla ilgili acil düzenleme bekliyoruz.” dedi.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar