Samsun payına düşeni alamadı

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ölmez, Samsun’un ekonomik gelişimini değerlendirdi.

info@karadenizekonomi.com / 12.03.2019

Samsun payına düşeni alamadı

Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ölmez, Samsun’un ekonomik gelişimini değerlendirirken, “Şehirde belediyecilik anlamında, altyapısı ve üstyapısı itibariyle donanımda çok iyi şeyler oldu, hakkını yemeyelim ama sanayi sektöründe payımıza düşeni alamadık” dedi.  

Borsan Grup Samsun’da birçok sektörde faaliyet gösteren bir grup şirketi. Sağlıkta, inşaatta, medyada, mobilya. Yurtdışında iki ülkede Ukrayna, Afrika Kanada’da tedarikçilik yapıyor. Doğalgaz tedarik ve sarf malzemeleri satışı ile Atiker’in temsilciliğini yapıyor. İmalatın yüzde 60-70’inin 30 ‘u iç pazara yönelik. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ölmez, Samsun’un ekonomik gelişimini değerlendirirken, “Sanayi yatırımında ve sektörlerin gelişmesi yönünde payımıza düşeni alamadık” dedi. 

Grupta 2 bin 300 kişi istihdam ediliyor

“2019 çok temkinli aşağı yukarı biz zaten 3 yıldır bu günlere göre kendimizi yapılandırdık, yatırımlarımızı ona göre ayarladık. İnşaat sektörü en çok bu dönemde sıkıntı atlatacak. Yumuşak karnımız inşaat sektörüdür. 2013 yılında biz Kırgızistan’a gittik ve oranın en büyük projesini yaptık. Orada Borsan firması kurduk. 810 daireli şehrin ortasında en büyük projesini bitirdik. Şimdi yeni projelerle devam ediyoruz.”

Samsun payına düşeni alamadı

“Samsun’un en büyük sıkıntısı üretimde, sanayi sektöründe geri düştü. Bütün illere bu iktidar döneminde dolar yağdı. Samsun burada alması gereken payı alamadı. Nerede alamadı; sanayi sektöründe alamadı. Şehirde belediyecilik anlamında alt yapısı ve üst yapısı itibariyle donatımda çok iyi şeyler oldu, hakkını yiyemem. Ama daha iyi planlamayla, daha makro düzeyde şehrin peyzajıyla, planlarıyla, güneye doğru açılımıyla Samsun daha çok rahatlayacaktır.”

OSB koşulları iyi değil

“OSB şu an Samsun için, sanayi üretimi için rekabet şartlarına uygun yer değil. Mesela bir mal Samsun’a geliyor onu oradan alıyorsun 80 kilometrelik mesafeye taşıyor, orada işliyorsun. Çok büyük bir nakliye maliyeti var.”  KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar