​Standartlara Uygun Bir Yat'ın Olmadığı Şehire Yat Limanı İstenir mi..?

Liman İçin En Uygun Yer Ünye

info@karadenizekonomi.com / 30.03.2015

​Standartlara Uygun Bir Yat'ın Olmadığı Şehire Yat Limanı İstenir mi..?

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da liman yok söylemlerinin yanlış bir algı olduğunu belirterek, liman için en uygun yerin Ünye Limanı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, "Ünye Limanı doğal korunaklı bir liman" diye konuştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı'nda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu'da liman yok söylemlerinin yanlış bir algı olduğunu belirterek, "Ordu'da üç tane liman var." diye konuştu.

Ordu Limanı'nında çalışan 12'si Denizcilik, 4'ü Gümrük personeli ve 4'ü de güvenlik görevlisi olmak üzere 20 kişinin görev aldığını söyleyen Başkan Yılmaz, bu personellerin Ordu'ya getirdiği bir katma değerinin olmadığını söyledi. Ordu Limanı'nı Yüksek Planlama Kurulu Kararı'yla Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesine aldıklarını belirten Yılmaz, "Ordu'ya üç aylık periyotlarla düzenli gelen gemilerimiz var. Bu gemiyi getiren işletmelerle konuştuk. Dedik ki, buraya gelme mecburiyeti var mı? Yok, dediler. Biz de dedik ki, fizibil değil zarar eden tesis. Liman olmaz buradan. En fizibil liman, Ünye Limanı. Ünye Limanı'nın Ordu'da, Fatsa'dan Samsun'dan ve Trabzon'dan daha artı bir özelliği var. Doğal korunaklı bir liman." şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Ordu'ya kamu yatırımlarıyla marina yapılmasının da uygun olmayacağını belirterek, Ege ve Akdeniz bölgelerinin yanında Ordu'da yat limanının da fizibil olmayacağını söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar