Arap Turizmi Ordu'ya Kayıyor

Ordu'da Arap Baharı

info@karadenizekonomi.com / 5.07.2015

Arap Turizmi Ordu'ya Kayıyor

Tarihi, kültürel ve mimari birikiminin yanı sıra sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleriyle geçen sene 600 bin dolayında Arap turist ağırlayan ve bu sayıyı 2015 yılı itibarıyla 1 milyona çıkarmayı hedefleyen Bursa, Arapların ramazan ve sonrasına yönelik rezervasyonlarında rotayı Karadeniz'e çevirmesinin şaşkınlığını yaşıyor.Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2016 yılında Körfez ülkelerinden Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’na direk seferlerin başlayacağını söyledi.

"REZERVASYONLARDA YÜZDE 30-40'A VARAN BİR AZALMA"

Mehmet Akkuş, son bir aydır acenteler ve esnaftan şikayetler aldıklarını, bu konuyu yerel yöneticilerle de istişare ettiklerini bildirdi. Sıkıntıyı aşmaya çalıştıklarını anlatan Akkuş,"Bursa'da, gelen taleplerde, rezervasyonlarda yüzde 30-40'a varan bir azalma var. Bu, Karadeniz Bölgesi'ne kayıyor'' şeklinde konuştu.

Araplar Ordu'ya Uçacak

Arap ülkelerinin her geçen gün Ordu’ya ilgisi artıyor. Ordu'da 50 milyon dolarlık gayrimenkul satın alan Araplar, Çambaşı ve Perşembe yaylalarına tatil 

köyü yapmaya talip oldular. Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’na, Arap ülkelerinden direk uçuşların 2016 yılında başlayacağını söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2016 yılında Körfez ülkelerinden Ordu-Giresun Uluslararası (OGU) Havalimanı’na direk seferlerin başlayacağını söyledi.

50 MİLYON DOLAR HARCADILAR

Bu yıl Ordu’ya gelen 30 bin Arap turistin, 50 milyon dolar para harcadığı bildirildi. Geçen yıl kenti ziyaret eden yaklaşık 15 bin Arap turistin 8 bininin konakladığını belirtilirken, bu yıl ise şu ana kadar 30 bine yakın Arap turistin bölgeye geldiğini söyledi.

FATSA’DAN KONUT ALDILAR

Gerek turizm için, gerekse yatırım ve ticaret için gelen Arap sayısında bu yıl artma yaşandı. Ordu’ya gelen Arap turistler, Fatsa ilçesinde 100'ün üzerinde gayrimenkul aldılar. Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasıyla birlikte Arapların kente akın ettiğini, il genelinde 50 milyon dolar civarında gayrimenkul satın aldılar.

TATİL KÖTÜ YAPMAK İSTİYORLAR

Arap yatırımcıların en gözde yaylalardan olan bin 850 rakımlı Çambaşı Yaylası, bin 500 rakımlı Aybastı Perşembe Yaylası'nda tatil köyü yapmak istedikleri bildirildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar