''Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak için geldik''

​Ordu Büyükşehir Belediyesi, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı almış olduğu yıkım kararını uygulamaya devam ediyor

info@karadenizekonomi.com / 8.02.2015

''Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak için geldik''
Yılmaz; ‘Büyükşehir Belediyesi bugün bunu niye yıkıyor?’ sorusundan daha ziyade ‘Geçmiş yıllarda bu binanın, bu ucubenin niye yıkılmadığı, nasıl korunduğu, niye korunduğu?’ sorularının sorulması lazım” ..

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kıyı kenar çizgisini ihlal eden yapılara karşı almış olduğu yıkım kararını uygulamaya devam ediyor. Efirli bölgesinde geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yıkımların ardından bugünde Altınordu ilçesi sahil bandında bulunan bir restoranın yıkımını yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi tarihi bir karara imza atarak sahilleri halkın hizmetine açtı.

22 Yıldır Bu ucube Neden Yıkılmadı?

Başkan Enver Yılmaz sabah gerçekleşen yıkım sırasında ekiplerin çalışmasını yakından takip ederek yetkililerden de bilgi aldı. Başkan Yılmaz açıklamasında yaptığı açıklamada özellikle kamu kurumlarının çalıştırdığı yapıların, yine aynı kurumların yetkilileri ile üst seviyede uyumlu çalışmaları sonrasında sorunsuz bir şekilde çözüldüğünün altını çizen Başkan  Yılmaz; “Efirli bölgesinden başlamıştık. Malumlarınız kamu kurumlarına ait tesislerimizin, misafirhanelerimizin yıkımıyla birlikte kamu kurumlarımızda en üst seviyede bizimle uyumlu bir şekilde çalıştılar. Şu anda Efirli bölgesinde çok az sayıda bir kamu kurumu kaldı. Bundan sonrada özel mülkiyetteki arkadaşlarımıza boşaltma konusunda süre vermiştik, o sürenin tamamlanmasını bekliyoruz. Tabi şehrin merkezine yaklaştık geldik. Bu görmüş olduğunuz tesisin tam 22 yıldır yıkım kararı var, mahkemeyle kesinleştiği halde. Esas sorgulanması gereken; ‘Büyükşehir Belediyesi bugün bunu niye yıkıyor?’ sorusundan daha ziyade ‘Geçmiş yıllarda bu binanın, bu ucubenin niye yıkılmadığı, nasıl korunduğu, niye korunduğu?’ sorularının sorulması lazım. Biz yıkılması gerekenleri yıkmak, yapılması gerekenleri yapmak amaçlı geldik. Bu 6 aylık süre içerisinde de epey yıkım gerçekleştirdik, fakat biz yıkımlarla değil, yaptığımız icraatlarla, olumlu icraatlarla; yoluyla, suyuyla kamuoyunun huzuruna çıkma planı içindeyiz” şeklinde konuştu.

''Hiç Kimsenin Gözünün Yaşına Bakmayacağız''

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yıkımlarla ilgili yürüttükleri çalışmalarda amaçlarının kıyı-kenar çizgisi dâhil olmak üzere, halkın ortak kullanımına sahip olan alanlarda, ne kamu kurumu ne de özel şahıs tecavüzü olmayacak şekilde düzenleme yapmak olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz; “Hiç kimseye müsaade etmeyeceğiz. Eşit olacağız, adil olacağız” dedi. Açıklamasının devamında adaleti yerine getirmeye çalıştıklarını ve bunun da birilerini rahatsız edeceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “Görüldüğü gibi hiç gözünün yaşına bakmadan tavizsiz bir şekilde yıkım işlemini gerçekleştireceğiz. Sadece bugünkü yıkım bundan ibaret değil. Burada görmüş olduğunuz büfelerin tamamı da yıkılacak ve bu gördüğünüz alan Ordu insanımızın, şehir insanımızın rahat bir şekilde denizle temasını gerçekleştirebilecek, yürüyüş yaptığı zaman, denizin temiz havasını alabilecek ve denizi hemen yanı başında hissettirebilecek mahiyette temiz ortam oluşturma amacında. Burada, biz mülk sahiplerimize epey bir süre vermiştik. Onlarda bu süre çerçevesinde itinalı davrandılar, verdikleri sözü tuttular, onlara da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

BOZTEPE’Yİ DE ELDEN GEÇİRECEĞİZ…

Yıkımlarla ilgili sürecin devam ettiğini belirten Başkan Enver Yılmaz, sadece kıyılarda değil, Boztepe ve diğer ilçelerde de anayasal hakların korunacağını belirterek; “Sadece kıyıya mahsus değil bu yaptıklarımız. Zira önümüzdeki günlerde inşallah Boztepe'ye de girmek suretiyle, çünkü orada da anayasal hakkına, orman hukukuna dayalı bir takım tecavüzler var. O bölgelere de gireceğiz. İnşallah Gülyalı'sından, Ünye'sine kadar sahil şeridinde nasıl mavi bayrakla Türkiye'de en üst seviyede temsilimizi gerçekleştirmişsek, kıyı-kenar çizgisinin halka açıklığıyla ve tecavüzlü mülkiyet olmayışıyla, hem kamu hem de özel kurum itibariyle örnek bir Büyükşehir olacağız. Bizim yaptığımız bu uygulamanın Türkiye'de sahil şeridi bizim gibi olan illerde model olması, örnek olması gerektiği düşüncesi içindeyim. Önemli olan, halkımızın istifadesine sunmaktır. Dediğimiz gibi biz yıkılması gerekenleri yıkacağız. Tereddütsüz bir şekilde yapılması gerekenleri zaten söz verdiğimiz gibi yapıyoruz. Kıyı-kenar çizgisi sınırları içinde, gerek özel gerekse kamuya ait hiçbir kaçak yapı bırakmayacağız” şeklinde açıklamada bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar