Çocuk İşçiliğine'' Hayır''

Durak Fındık A.Ş. 400 Okul ve 60 Bin Öğrenciye Ödüllü Resim Yarışması Düzenliyor

info@karadenizekonomi.com / 25.03.2015

Çocuk İşçiliğine'' Hayır''

Çocuk işçiliği, sosyal ve ekonomik açıdan çok önemli bir insan hakları sorunudur. Yapılan tahminlere göre bugün tüm dünyada 250 milyon kadar çocuk, yeterli eğitimden, sağlık hizmetlerinden ve temel özgürlüklerden yoksun biçimde çalışmaktadır. Kişisel açıdan bunun faturasını hiç kuşkusuz çocuklar ödemektedir; ancak, durumdan zarar görenler, aynı zamanda ülkelerdir. Çocuk işçiliğine son verilmesi kendi başına bir amaçtır. Bu amaç doğrultusunda yapılacak işler, aynı zamanda ekonomik ve insani kalkınmaya da katkıda bulunacaktır.Bu kapsamda özellikle son yıllarda sosyal projeler öne çımaya başladı..

Durak Fındık A.Ş. den Çocuk İşçiliği'nin Önlenmesi Kapsamında İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Arası''Çocuklar Fındık Değil Oyun Bahçesine''Ana Temalı Resim Yarışması Düzenliyor

Sektörün köklü firmalarından Durak Fındık A.Ş ,2013 yılında fındık sektöründe çocuk işçiliği önlemek için  başlattığı sosyal projeye bugün de destek vererek,Ordu ve 20 ilçeyi kapsayan 400 okul ve 60 bin öğrenciye ödüllü resim yarışması düzenliyor. Ünye Durak Fındık A.Ş. tesislerinde konuyla ilgili yapılan basın toplantısına Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Durak, Yönetim Kurulu üyeleri Kadir  Durak, Hüseyin Durak, Ahmet Durak ve Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu katıldı.Basın toplantısında Proje'nin sahiplerinden  Durak fındık A. Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak ve Proje'nin Koordinatörlüğünü üstlenen Ünye Borsa Başkanı Mustafa Uslu konuyla ilgili basın açıklaması yaparak şu açıklamalarda bulundular..

Fındık sektöründe sosyal projelere önem verdiklerini belirten Durak,'' Bu işe 2013 yılında üreticilerimizi bilinçlendirmek adına yola çıkmış ve o dönemde 

daha kaliteli fındık için üreticilerimize çuval dağıtmıştık. Bugünse konumuz çocuklar..Fındıkta çocuk işçiliğini önlemek önemli ve hassas bir konu diyerek proje'nin önemine dikkat çeken  Kadir Durak,''Çocuklar fındık bahçesine değil,okul bahçesine ''sloganıyla yola çıktık . Ordu merkez ve 20 ilçemizde 400 okul ve 60 bin öğrencimizi kapsayacak şekilde, Ünye Ticaret Borsasımız Koordinatörlüğü ve  Üniversitemizle birlikte resim yarışması düzenliyoruz''dedi.Düzenlenen yarışmada teşvik edici ödüllerinde olduğunu belirten Durak,''1.2. ve 3. gelen çocuklarımıza, Bilgisayar, Laptop, İpad ve Cumhuriyet altını  gibi ödüllerimiz olacaktır. Amaç çocuk işçiliğin fındık sektöründe önlenmesini sağlamak. Bundan sonra ki süreçte de fındık toplayan işcilerimize, sağlık hizmetlerinin toplanma yerlerinde verilmesi için proje üreteceğiz''diyerek   Durak fındık olarak sosyal projelerimizi  her yıl sürdüreceğiz şeklinde konuştu.

Proje'nin Koordinatörlüğünü üstlenen Ünye Borsa Başkanı Mustafa Uslu  ise  yaptığı basın açıklamasında  ''Durak fındık A.Ş Firmamız ,Ünye Borsası Koordinatörlüğünde 2013 yılından bugüne çok önemli sosyal projelere imza atmaktadır. Bugünde 2015 yeni fındık sezonu öncesi çocuk işçiliğin önlenmesi için ,400 okul ve 60 bin öğrencimizi kapsayacak şekilde resim yarışması düzenliyor. Durak fındık A.Ş yönetimini kutluyor ve bu örnek çalışmaların tüm kesimlere örnek olmasını diliyorum''şeklinde ifade etti.

Ünye Ticaret Borsası Koordinatörlüğün de ve Durak A.Ş. Finansörlüğün de Düzenlenen İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Arası ''Çocuklar Fındık Değil,Oyun Bahçesine ''Ana Temalı Resim Yarışmasının Şartnamesi Şöyle;

1-Yarışma; ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında olup,değerlendirme tek kategoride bütün öğrenciler üzerinden yapılacaktır.Öğrenciler 25cmx35 cm. veya 35 cm.x50 cm. ölçülerinde resim kağıdına yapılmış resimlerle katılabilirler.
2-Her türlü resim ve boya malzemesini kullanmak serbesttir.(Pastel boya, sulu boya, yağlı boya, kuru boya vb.)
3-Yarışmanın konusu; Çocuk işçiliğinin önlenmesi fikrinden hareket edilmiş olup, “Çocuklar fındık değil Oyun Bahçesine” ANA TEMA olarak belirlenmiştir. Yapılacak resimlerde Çocuk İşçiliğinin önlenmesi konusunda verilecek mesajlar önemli olarak görülmektedir. Diğer yardımcı temalar öğrencilerimizin hayalleri ve duygu-düşünceleri doğrultusunda kendileri tarafından oluşturulabilir.
4-Her okul ve öğrenci yarışmaya istediği kadar resim ile katılma hakkına sahiptir.
5-Resimlerin arka yüzünün sağ alt köşesine yarışmacı öğrencinin adı-soyadı,sınıfı, okulu ve ilçesi açık olarak yazılmalıdır.
6-Her ilçe kendi kuracağı komisyonlar marifeti ile ilk üç dereceye giren resimleri belirleyecek, dereceye giren eserleri gönderirken hangi okuldan kaç

öğrencinin yarışmaya katıldığı ile ilgili bilgilerle birlikte eserleri Nisan ayının sonuna kadar(30.Nisan 2015) Ünye Ticaret Borsasına( Liseler Mahallesi,Devlet Sahil Yolu, No:355 ÜNYE/ORDU adresine) göndereceklerdir.
7-Tüm ilçelerden gelen resimler, Ünye Ticaret Borsası ve Durak Fındık A.Ş tarafından, Ordu Üniversitesinin katkıları ile uzman eğitimcilerden oluşturulacak komisyon tarafından değerlendirilecek ve İl çapında ilk üç belirlenecektir.
8-Dereceye giren tüm resimlerin sergileneceği ve ödüllerin verileceği program koordinatör kurum olan Ünye Ticaret Borsası ve finansör kurum Durak Fındık A.Ş tarafından Mayıs Ayının içerisinde düzenlenecek ve tüm ilçelerimize ve okullarımıza duyurulacaktır.
9-Ödüller: İlçeler tarafından belirlenecek sonuçlara göre her ilçenin birincisi öğrenciye tam cumhuriyet altını, ikincisine yarım cumhuriyet altını, üçüncüsüne ise çeyrek cumhuriyet altını verilecektir. Ayrıca tüm ilçelerin değerlendirilmesinden sonra yapılacak genel değerlendirmeye göre İl birincisi öğrencimize, masa üstü bilgisayar, ikincisine diz üstü bilgisayar, üçüncü eser sahibi öğrenciye ise tablet hediye olarak verilecektir.
10-Yarışma sonuçları 15.05.2015 tarihine kadar ilan edilecektir.
11-Yarışmaya katılan resimler iade edilmeyecek olup, Ünye Ticaret Borsasında sergilenecek ve daha sonra proje kapsamında hazırlanacak kitapçıklarda kullanılacaktır.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar