Dijital dünyanın ortak dili kodlama

Türkiye Vodafone Vakfı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizde hayata geçirilen ve 7-14 yaş arası çocukları kapsayan "Yarını Kodlayanlar” adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

info@karadenizekonomi.com / 18.03.2019

Dijital dünyanın ortak dili kodlama

Türkiye Vodafone Vakfı ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizde hayata geçirilen ve 7-14 yaş arası çocukları kapsayan "Yarını Kodlayanlar” adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Tekintaş, “Teknoloji hızla gelişiyor. Yeni nesil olarak teknolojiyle birlikte hayatımıza giren bu dönüşümü ülke olarak yakalamak zorundayız. Bunun yolu da eğitimden geçiyor. Vodafone Vakfına ve bu projenin ilimizde uygulanması için gösterdiği gayretler nedeniyle Sayın Bakanımız Dr. Hilmi Güler’e teşekkür ediyorum” dedi.

‘’500 ÖĞRENCİYE KODLAMA EĞİTİMİ’’

Teknolojinin yeni neslin hayatının bir parçası olduğunu belirten Başkan Engin Tekintaş, “Teknoloji hızla gelişiyor. Bizler de ülke olarak bu teknolojik dönüşümü yakalamak zorundayız. Büyükşehir olarak 500 öğrencimize kodlama eğitimi verdik. Eğitim ile birlikte çocuklarımız ülkenin gelecekteki mesleklerine hâkim olabilecek şekilde yetişecekler. 7-14 yaş arasındaki çocuklara doğrudan eğitiminin verildiği bu önemli programa biz de vesile olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projenin şehrimizde hayata geçmesini sağlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘’ÜRETEN BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ’’

Yeni neslin savaşının teknolojiyle olacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutluyor ve başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyetinin yeni nesli savaşını teknoloji ile verecektir. Vodafone Vakfının programıyla çocuklarımızı yetiştirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin sorunları bu teknoloji ile çözülecek ve diğer ülkelerle savaşacak hale gelecek. Biz ülke olarak bu programları yatay ve dikey olarak takip etmeliyiz. Bugüne kadar 500 öğrencimize kodlama eğitimi verildi. Bunların ileri programlarının da ele alınması gerekiyor. Ordu’yu düşünen, yarışan ve üreten bir şehre dönüştüreceğiz” ifadelerini kullandı.

‘’DİJİTAL DÜNYANIN ORTAK DİLİ KODLAMA’’

Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı olarak 2016 yılından itibaren ülkenin ihtiyacı olan alanlarda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyoruz. Dijital dünyanın ortak dili kodlamadır. Biz de kodlama olayında tüketen değil üreten bir toplum olmanın bilinci ile kodlama seferberliğini başlattık. Kodlamanın amacı bir sorunu çözmek için gerekli adımların atıldığı süreci planlamaktır. Dünyada kodlama 7 yaşına kadar düşmüş durumdadır. Ağaç yaşken eğilir mantığı ile 7-14 yaş arası çocuklara nasıl ulaşabiliriz düşüncesinden yola çıkarak bu projeyi başlattık. Ağustos 2016 yılından itibaren 58 ilde 41 bin 600’ün üzerinde çocuğa ulaştık. Nisan sonuna kadar 2000 çocuğumuza daha ulaşacağız. Böylece 60 ilde 43 binin üzerinde çocuğumuza kodlama eğitimi vermiş olacağız.  Ayrıca kırsal kesimlerde yaşayan çocuklarımıza ulaşmak için tuttuğumuz tırla 12 ilin 42 köyünde 2 bin 500 çocuğumuzun ayağına gittik. Ordu’da 500 çocuğumuza ulaştık, inşallah nisan sonuna kadar da bu rakamı 600’e çıkaracağız. Bu proje ile çocuklar programlama hakkında bilgi sahibi olurken kendi hayal dünyalarını oluşturup kendi oyunlarını üretiyorlar” ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar