Dünyanın tatları Bistro Zerdeçal’da buluştu
Asırlar boyunca insanlığa kazandırdığı şifa ve yemeklere kattığı lezzetin yanında farklı kültürleri buluşturmak gibi bir özelliği de sahip olan zerdeçal, Ordu’da isminin hakkını veren bir mekânla bütünleşti.
info@karadenizekonomi.com / 20.08.2019
Sadece Ordu’nun değil Karadeniz Bölgesi’nin en sıra dışı menüleri ile farkındalık yaratan Bistro Zerdeçal uç noktaların lezzetlerini harmanlayarak misafirlerine sunuyor. İşletme Müdürü Servet Arslantürk ve işletme ekibi mekanları için yola koyulurken önce kültürel dokunuşlara yer açıp ortak noktalarını belirlemiş. Sonrasında ortaya çıkan ise olağanüstü güzellikte bir ambiyans oluvermiş. Hazırlık aşamasında yaptıkları fizibilite çalışmalarında gerçek lezzetlerin muhabbeti bol mekânlarda sunulduğunu gören ve geleneksel sıcaklığı yansıtmaktan da geri durmayan işletme, işin içine damak tadını da ekleyince ortaya Bistro Zerdeçal çıkmış. Mekânın başındaki isim aslında işin mutfağından gelen birisi. 15 yıldır yeme içme sektöründe yer alan Arslantürk, 60 kişilik ekibiyle harikalar yarattığı Bistro Zerdeçal’ı şu sözlerle anlatıyor. “Bistro Zerdeçal lezzet konusunda çok hassas. Standart olarak oturmuş ve her zaman bulacağınız lezzetlerimiz, reçeteli bir şekilde menümüzde yer almakta. Gelenekselin yanı sıra adeta bir ar-ge laboratuarı gibi çalışarak sürekli yeni lezzetler geliştiriyoruz. Eylül sezonuna 5 yeni ürünümüz hazır. Bu konuda ekibimiz dünya mutfağı ve Türk mutfağını sürekli tarıyor. Değişik menü konseptiyle her yaştan müşterilerimizin kendine uygun bir menüyü bulabilmesi için yenilikçi ve farklı kültürlerin yemek çeşitleriyle bir yemek mozaiği oluşturuyoruz. Dünya yemek kültürünün modasını takip ederek kendi mekânımıza adapte ediyoruz ve farklı renkte bir lezzet ortaya çıkarıyoruz. Yemek bir zevktir ve Türkiye’nin tüm yörelerinden harmanladığımız zevklerimizi bir araya topluyoruz ve bir yemek folkloru oluşturuyoruz. Kalite ve zevkin pozitif duygularla servis edildiği işletmemizde müşterilerimizin kendinden bir parça bulacağı menülerimizi sunuyoruz.”
Farkındalık yaratan seçenekler
Hem doyurucu hem de serinletici lezzetlerin yanı sıra kalori aldırmayan salata çeşitleri ile her bünyenin ihtiyacına cevap vermeye kararlı görünen Bistro Zerdeçal, marjinal bir içecek türü olan frappe oreo içeceği kahve ve bisküvinin birbiriyle sağladığı uyumun kremalı dokusuyla soğuk olarak tüketilince verdiği duygunun hazzını yaşatmaktan da geri durmuyor. Geniş menü yelpazesinde pide, lahmacun ve kebap gibi kült yemekler de servis edilirken serpme kahvaltı seçeneği de en bol haliyle sunuluyor ve özellikle hafta sonlarının vazgeçilmez bir yeme içme aktivitesi oluyor. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ