Eko turizm ilgi bekliyor

·Kayabaşı Ekolojik Turizm Derneği Başkanı Pervin Özcan Ordu’da ekolojik turizmin geleceğinin parlak olduğunu, kamu ve yerel yönetimlerin konuya eğilmesi gerektiğini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 11.04.2017

Eko turizm ilgi bekliyor

Ordu’da geleneksel kırsal yaşam üzerine kurgulanan doğal ürünlerle desteklenen eko turizm projesinin öncüleri ilgi bekliyor. Ordu’da Fatsa Kabakdağ ile birlikte İlk eko turizm hamlesini yapan Kayabaşı Eko Turizm gönüllüsü Pervin Özcan, Ordu’daki 19 ilçe belediye başkanına çağrı yaparak, “Eğer ilgilenirlerse ekolojik turizmin yerleşmesi için yardıma hazırız” dedi.

Pervin Özcan, Trabzon’da yapılana eko turizm konulu bir toplantıda Fatsa Kabakdağı eko turizm yöneticisi ile birlikte Ordu’ya temsil ettiklerini; kendisinin de katılımcılara Kayabaşı ekibi olarak faaliyetlerini özetlediğini ifade ederek şunları söyledi:

“Toplantıda herkes kendi bölgesindeki çalışmaları anlattı. Bize sıra geldiğinde, kırsalda bir ilki başardığımı, Kayabaşı’nın Doğu Karadeniz’in ilk eko turizm köyü olduğunu ifade ettim. Köy kahvaltısı, köy yemeği, köy pansiyonculuğu yaptığımızı, evleri turizme açtığımızı, doğada unutulmaya yüz tutmuş ürünleri faydalı halde insanlara gıda olarak sunduğumuzu, doğal ortamda marmelat, reçel, pekmez, ekşi mayalı ekmek, peynir yaptığımızı ve İtalya, Romanya, Polonya, Fransa, Litvanya ve Finlandiya’dan konuk ağırladığımızı anlattım. Bize Trabzon’da eko turizmi Ordu’da kaç ilçeye, kaç köye yaydığımızı da sordular. Ordu’daki 20 belediyenin tamamı arzu ederlerse ben bu bağlamda hizmet vermeye hazır olduğumu söyledim. Amacımız eko turizm merkezlerinin yaygınlaşması. Yöneticilerimiz bugüne kadar ilgi gösterdi, bunu başarı öyküsü olarak anlatıyorlar ama bizim daha gazla eyleme ihtiyacımız var.”

Murat Atabeyoğlu/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar