Ferrero’dan Nutella açıklaması

Palm yağının diğer bitkisel yağlardan daha zararlı ve kanserojen olduğu şeklindeki haberler üzerine Nutella’nın üreticisi Ferrero’dan açıklama geldi. Konu ile ilgili Ferrero Türkiye’den yapılan açıklamada “Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemektedi

info@karadenizekonomi.com / 14.01.2017

Ferrero’dan Nutella açıklaması

Gazetelerde ve sosyal medyada yer alan haberler üzerine Ferrero Türkiye tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte” ifadesine yer verildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Haberler gerçeği yansıtmıyor”

“Avrupa Gıda Güvenliği Kurumu’nun (EFSA), 200 derece üzerinde ısıtılan palmiye yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklamasının ardından, İtalya’da palmiye yağı içeren Nutella kavanozlarının raflardan inmeye başladığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Nutella kesinlikle kanserojen madde içermemekte ve EFSA’nın açıklamaları Nutella’ya yönelik değildir. Ayrıca Nutella hiçbir ülkede raflardan indirilmemiştir. İtalyan süpermarket zinciri ‘Coop’ kendi markasını raflardan çekmiştir.

Hem Türkiye hem de dünyada gıda ürünlerinde kullanılabilecek bitkisel yağ çeşitleri yasal mevzuatlar ile belirlenmiştir. Palm yağı bu anlamda Avrupa Birliği mevzuatlarına da uygun olarak çikolatalar, kekler, bisküviler, dondurmalar, cipsler gibi pek çok farklı ürün grubunda ülkemizde de kullanılmaktadır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar