Ferrero verim ve kaliteyi arttırıyor
Ferrero firması Trabzon'un ardından Orduda iftar programı düzenledi. Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso Trabzonda yaptığı konuşmada yapılan çalışmalarda verim ve kalitenin arttığını vurguladı.
info@karadenizekonomi.com / 30.05.2018
Ferrero firması, Karadeniz iş dünyası ile iftarda buluştu. Önceki gün Trabzonda yapılan iftar yemeğine Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Stefano Gagliasso, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç, Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk, Of Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zühal Akyüzlü, Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon-Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın ve çok sayıda basın mensubu katıldı... Dün akşam Ordu Anemon Otelde düzenlenen iftar yemeğine ise, Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy, Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Giresun Gazeteciler Cemiyet Başkanı Bekir Bayramın yanı sıra Giresun ve Ordu basını katıldı.
Kapasite Artıyor
Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso, Trabzonda yaptığı konuşmadaTürk fındığı Ferrero ürünlerini farklılaştıran ve küresel marka olmasını sağlayan en önemli hammaddelerden biridir dedi ve şöyle devam etti: "Bunun için, her Ferrero ürünü aynı zamanda Türk fındıklarınında küresel bir elçisidir. Fındığın yarattığı değerle Ferrero dünyanın en büyük 19. fabrikasını Manisada kurdu. Kapasitesini arttırmaya da devam ediyor.
5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık
Ferrero Fındık Türkiye Genel Müdürü Gagliasso, Türk fındığının kalitesini ve küresel rekabet gücünü arttırmak için paydaşlarıyla, bahçelerde de birlikte çalıştıklarına dikkat çekerek; Değerli Tarım Projesi ile 5 yılda 35 bin çiftçiye ulaştık. Verimlilik ve kârlılıkta yüzde 30 artış gerçekleştirdik. Hedefimiz olan 50 bin çiftçiye 5 yılda ulaşacağız. Bu tablo, değer yaratmak için değerleri paylaşma taahhüdümüzün bir sonucudur dedi.
Ferrero ürünlerine olan talebin aynı zamanda Türkiyenin fındık üretimindeki başarısını ve mükemmelliğini ortaya koyduğuna işaret eden Stefano Gagliasso; "Türkiye için yaptığımız planlar ve bütün bunlara katkı yapan insanları değerlendirmemiz gerekiyor. Bunların içinde üreticiler yapılan iş ve bu işin oluşturulmasında büyük katkısı olan kesimdir" diye konuştu.