Fındığa ek gelir için üzümsü meyveler..

Fındık üretimine böyle destek verecekler

info@karadenizekonomi.com / 18.07.2016

Fındığa ek gelir için üzümsü meyveler..

Üreticilerin fındıkta yaşanabilecek ürün kaybı ve hasat öncesi harcamalarına destek için üzümsü meyvelerin yetiştirilmesi teşvik ediliyor. Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bitkisel Üretim 

ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Arif Kahya: "Üreticiler, fındığın yanında kendini belli bir alanda üzümsü meyveler gibi ek gelir getirici ürünlere yönlendirdiğinde fındıktan kaybettiği gelirin bir miktarını sağlayabilir" dedi.

Üreticilerin fındıkta yaşanabilecek ürün kaybı ve hasat öncesi harcamalarına destek için üzümsü meyvelerin yetiştirilmesi teşvik ediliyor.

Üzümsü Meyvelerin Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi ve Üreticilere Fındığın Yanında Ek Gelir Getirici Faaliyetler Projesi kapsamında ilk olarak il genelinde 35 üreticinin 70 dönüm alanda üzümsü meyveler dikmesi sağlandı.

Üreticiler aronya, mavi yemiş, güz üzümü gibi meyveleri belirli bir alana dikerek ek gelir elde edebiliyor. Üzümsü meyveler haziran ve temmuz aylarında hasat edilmesi dolayısıyla satışından elde edilen gelirle ağustos ayındaki hasat için bahçe bakım ve iş gücü masraflarını da karşılama imkanı sunuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar