Fındık ile Sağlık İstanbulda konuşulacak
Türkiye Gıda Sanayii İşverenleri Sendikası (TÜGİS) ve Fındık Tanıtım Grubu (FTG), Türkiyenin en önemli tarımsal ihracat ürünü olan fındık ile sağlık konusunda, sektörün paydaşlarını ve uzmanları bir araya getirecek.
info@karadenizekonomi.com / 26.09.2016
TÜGİS ve FTG tarafından organize edilen Fındık ile Sağlık başlıklı etkinlik, 27 Eylül 2016 Salı günü Wyndham Grand İstanbul Leventde gerçekleştirilecek.
TÜGİS Başkanı Nejdet Buzbaş, etkinlikte, Türkiyenin üretimi ve ihracatında söz sahibi olduğu fındığın sağlık boyutuyla da ele alınacağını belirterek,
Fındığa en büyük katma değeri katan ve dünyadaki en büyük alıcıları durumundaki gıda markalarının temsilcilerinin yanı sıra uzman ve akademisyenler de sürdürülebilirlik çalışmaları ve sağlık yönüyle ilgili yorumlar ve değerlendirmelerde bulunacaklar dedi.
27 Eylülde gerçekleştirilecek etkinlik, İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı İlyas Edip Sevinçin açılış konuşmaları ile başlayacak.
Fındık ve Ürünlerimiz
Açılış konuşmalarının ardından Meta Fonksiyonel Gıdalar Genel Müdürü Dr. İrfan Demiryolun moderatörlüğünde Daha Çok Fındık ve Ürünlerimiz başlıklı oturum gerçekleştirilecek. Oturumda Yaşar Holding Yaşar Birleşik Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Nur Demirok, Elvan Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, Ferrero Genel Müdürü Azmi Gümüşlüoğlu, Nestle Çikolata Genel Müdürü Oben Akyol, Şölen Genel Müdür Yardımcısı Erdoğan Çoban ve Ülker Sürdürülebilirlik Platformu Koordinatörü Begüm Mutuş, gıda sanayi penceresinden fındık ve ürünlerini anlatacaklar.
Osman Müftüoğlu ile söyleşi
Etkinliğin bir diğer başlığı, Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ile Söyleşi. Sağlıklı yaşam ve beslenme konularında önde gelen isimlerden olan Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, TÜGİS Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Buzbaş moderatörlüğünde fındık ile sağlık ilişkisine dair ayrıntıları katılımcılarla paylaşacak.
Soru-Cevap bölümüyle devam edecek etkinlik, öğle yemeği ile sona erecek.