İmar Planına Önce İtiraz Ettiler Şimdiyse Dava Açmaya Hazırlanıyorlar

Çevre halkından vekâlet toplanmaya başlandı

info@karadenizekonomi.com / 8.05.2015

İmar Planına Önce İtiraz Ettiler Şimdiyse Dava Açmaya Hazırlanıyorlar

Ordu Büyükşehir Belediye meclisinin, Bilal Köyden Açıkhava Basın Müzesi ve çevresini imara açmasına civar halk tepki gösterindi. Meclis kararının uygulanmasını engellemek amacıyla çevre halkından vekâlet toplamaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, Bilal Köyden Açıkhava Basın Müzesi ve çevresini imara açmasına civar halk tepki gösterdi. Şehrin en güzel yerinin imara açılmasına karşı çıkan çevre sakinleri, meclisin bu kararına karşı dava açmaya hazırlanıyor. Avukat Haluk Türkmen, meclis kararının uygulanmasını engellemek amacıyla açılacak dava nedeniyle çevre halkından vekâlet toplamaya başladı. Avukat Türkmen, davayı 12 Mayıs’a kadar mutlaka açacağını söyledi.

CHP’li üyeler karşı çıkmıştı

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi 12 Mart 2015’deki toplantısında, Düz Mahallede Zabıta Dairesi Başkanlığı ve Evlendirme Memurluğunun bulunduğu binayı yıkıp, Basın Müzesinin de içinde bulunduğu alanı imara açma kararı almıştı. Mecliste CHP’li üyeler bu karara karşı çıkmışlardı. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar