Olam Progıda ve İkizce Kaymakamlığı İşbirliğinde Fındık Paneli Düzenlendi

'' Düzenlenen panele halkın ilgisi büyük oldu ve 400 kişinin üzerinde katılım sağlandı''

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2015

Olam Progıda ve  İkizce Kaymakamlığı İşbirliğinde Fındık Paneli Düzenlendi

OLAM PROGIDA TARIM ÜRÜNLERİNDEN İKİZCE KAYMAKAMLIĞI HİMAYESİNDE İKİZCE’DE FINDIKTA VERİMLİLİK ,İZLENEBİLİRLİK VE ÇOCUK İŞCİLİĞİN ÖNLENMESİ AMACIYLA FINDIK PANELİ DÜZENLENDİ

Fındık sektörü’nün köklü ve lider firmalarından Olam Progıda Tarım ürünleri fındık sektöründe verimlilik, izlenilebilirlik ve çocuk işciliğinin önlenmesine yönelik toplantılarına, fındığın yetiştiği bölgelerde aralıksız devam ediyor.Son olarak İkizcede İkizce Kaymakamlığı himayesinde, İkizce İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İkizce Ziraat Odası ve OLAM PROGIDA Tarım Ürünleri San ve Tic. A.Ş. tarafından 7 Mayıs 2015 tarihinde “Fındıkta İyi Tarım Uygulamaları ve Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi” konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele halkın ilgisi büyük oldu ve 400 kişinin üzerinde katılım sağlandı. Yaşanan yoğunluktan memnuniyet duyduklarını belirten PROGIDA OLAM Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. yetkilileri, sürdürülebilirlik ve çocuk işçiliğinin önlenmesi konularında kamu kuruluşları ve çiftçilerin ortak çalışmasının çözüm sürecini hızlandıracağını belirtti.

Düzenlenen panele İkizce Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Tuncay YAZICI, İkizce İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal EKİNCİ, İkizce Ziraat Bankası Müdürü Adem SAKA, İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan ÇALIK, Terme İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tuncay DEMİR, Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem KİBAR, kurum amirleri, teknik personeller ve çiftçiler katıldı.

İkizce Ziraat Odası Başkanı Hasan ÇALIK’ ın açılış konuşmasını yaptığı panelde OLAM Sürdürülebilirlik Yöneticisi Asude SÜLEYMANOĞLU ve Ziraat Yüksek Mühendisi Onur BURKAN sunum yaptı. SÜLEYMANOĞLU yaptığı sunumda sürdürülebilirlik kavramının ne olduğuna ve fındıkta sürdürülebilirliğin neden önemli olduğuna değindi. PROFINDIK (PROFESSYONEL FINDIKÇI) programının tanıtıldığı panelde, fındıkta kalite ve verimliliğin artması, çevresel ve sosyal risklerin en aza indirgenmesi için sürdürülebilir ve izlenebilir bir üretimin fındığa da uygulanması gerektiğinin altını çizdi. OLAM PROGIDA A.Ş. olarak Ziraat Mühendisleri aracılığı ile çiftçi eğitimleri düzenlediklerini dile getiren SÜLEYMANOĞLU, bu eğitimlerde budama, gübreleme, hasat ve depolama, çalışma şartları, biyo-çeşitlilik ve çevre şartları, ilaçlama ve zararlılarla mücadele konularının işlendiğini belirtti. Düzenlenen bu eğitimlerin yanı sıra çeşitli projelerle fındıkta çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirten SÜLEYMANOĞLU, PROFINDIK programının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. SÜLEYMANOĞLU’ nun sunumunun ardından konuşan Ziraat Yüksek Mühendisi Onur BURKAN katılımcılara fındıkta iyi tarım uygulamaları konusunda bilgi verdi. Tek başına gübrelemenin fındık için yeterli olmadığının özellikle altını çizen BURKAN, fındık tarımının gübreleme, budama, ilaçlama ve kültürel uygulamaları ile bir bütün olduğunu belirtti. Fındığın kök ve toprak yapısı hakkında bilgi veren BURKAN, fındıkta yanlış gübrelemeden kaynaklanan sorunlar hakkında çiftçilere uyarılarda bulundu.

OLAM Sürdürülebilirlik Yöneticisi Asude SÜLEYMANOĞLU ve Ziraat Yüksek Mühendisi Onur BURKAN’ ın yapmış oldukları sunumların ardından yapılan hediye çekilişiyle, kazanan katılımcılara zirai alet ve ekipmanlardan oluşan hediye setleri verildi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar