OLTAN GIDA’YA YÖNELİK SORUŞTURMA İDDİASI ASILSIZDIR

Düzce fabrikasında görevli bir personelin, şahsına yönelik ve evine düzenlenen operasyonun, Oltan Gıda ile hiçbir ilgisi yoktur.

info@karadenizekonomi.com / 16.12.2016

OLTAN GIDA’YA YÖNELİK SORUŞTURMA İDDİASI ASILSIZDIR

Oltan Gıda, 14 Aralık 2016 tarihinde Düzce’de gerçekleştirilen ve basında “şirkete yönelik soruşturma” olarak yer alan iddiaların asılsız olduğunu belirtti.

Basına iletilen açıklama metninde, “Oltan Gıda, Düzce fabrikasında görevli bir personelin, gözaltına alınması ile şirket isminin ilişkilendirildiğini hayretle görmektedir. Sözkonusu personel hakkındaki soruşturmanın ve evine düzenlenen operasyonun Oltan Gıda ile hiçbir ilgisi yoktur.

Fındık sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir varolan, ihracat rekortmeni ve uluslararası bir firma olan Oltan Gıda’nın global bir firma olan Ferrero’ya satış sürecinde şaibe olduğu yönündeki iddilar da asılsızdır. Anılan satış işlemi, ilgili kamu kurumlarının tüm yasal kontrol ve tetkiklerinden geçmiştir ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Oltan Gıda, tam bir saydamlıkla, tümüyle yasal çerçevede faaliyet gösterdiğini bir kez daha güçlü bir biçimde vurgular.” denildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar