Ordu'lu Arıcılara ''Bal''Gibi Destek Yapıldı

Tarım İl Müdürü;'2014 yılında ilimiz tarımına yaklaşık 300 Milyon TL destekleme ödemesi yapıldı''

info@karadenizekonomi.com / 14.03.2015

Ordu'lu Arıcılara ''Bal''Gibi Destek Yapıldı

Arı yetiştiriciliği ve sürü yönetimi kurslarını bitirenlere bugün sertifikaları düzenlenen törenle telsin edildi. Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, “2014 yılında ilimiz tarımına yaklaşık 300 Milyon TL destekleme ödemesi yapıldı.” dedi.

Ordu için en önemli tarımsal geçim kaynağı fındık olurken bunun yanında arıcılık, kivi, su ürünleri, küçükbaş hayvancılık ve patates tarımı da önemli tarımsal faaliyetleri arasında yer alıyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de başta önemli ürünleri olmak üzere tarımın her alanında eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda Altınordu İlçe Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Arı Yetiştiriciliği" ve "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" kurslarının sertifika töreni gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz; "İlimizin olmazsa olmaz ürünü fındık olmakla birlikte kivi, arıcılık, su ürünleri, küçükbaş hayvancılık gibi çeşitli tarımsal konularda ülke sıralamasında ilk sıralarda yer almaktayız. Özellikle ilimizin mevcut 50 bin hektarlık mera alanı dikkate alındığında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği İl Müdürlüğümüzün üzerinde durduğu ve her geçen gün ilimizde geliştirmeye çalıştığımız bir tarımsal faaliyettir.”

Tarımın geliştirilmesi amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca tarıma verilen destekler her geçen gün artarak devam etmekte olduğunu belirten Yılmaz, “Bu kapsamda 2014 yılında ilimiz tarımına yaklaşık 300 Milyon TL destekleme ödemesi yapılmıştır. Bu destekleme tutarının yaklaşık 7 Milyon TL si küçükbaş hayvancılığa ve arıcılığa verilen destekleme tutarıdır. İl Müdürlüğü olarak daha fazla üreticimizin bu desteklemelerden yararlanmaları için gerekli çalışma ve çabayı göstermekteyiz. Ayrıca üreticilerimizin desteklenmesine paralel olarak bilinçli tarım ve üretim yapmalarını sağlamak amacıyla her yıl ortalama 35-40 bin üreticimize eğitim ve yayım hizmeti götürmekteyiz. Bugün burada gerçekleştirmiş olduğumuz sertifika töreni ile 24 üreticimiz arıcılık sertifikası, 28 üreticimiz ise sürü yönetimi elemanı sertifikası almaya hak kazanmıştır. Eğitimli çiftçi sayımızın her geçen gün artmasının Ordu tarımına ve hayvancılığına hayırlı olmasını diliyorum" demiştir.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz'ın konuşmasının ardından protokol üyeleri tarafından sertifika almaya hak kazanan 24 üreticiye arıcılık sertifikası, 28 üretici ise sürü yönetimi elemanı sertifikaları takdim edildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar