Ordu'lu Sanatçılar Atina'da Ortak Sergi Düzenliyor

Bu Gurur Ordu'lu Sanatçıların

info@karadenizekonomi.com / 1.03.2015

Ordu'lu Sanatçılar Atina'da Ortak Sergi Düzenliyor
''Çizgilerle Dostluk''İsimli Grafik,İllüstrasyon ve Resim Sergisi

Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosluğu ile Atina Belediyesi, Kültür, Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü işbirliğinde 3-10 Mart 2015 tarihleri arasında Türkiye’nin dünyaca tanınmış grafik sanatçıları Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu’nun eserlerinden oluşan bir grafik, illüstrasyon ve resim sergisi düzenlenecek.

3 Mart Salı günü saat 19:30’da Melina Kültür Merkezi’nde açılışı gerçekleştirilecek olan “Çizgilerle Dostluk” temalı sergide Atinalı sanatseverler, eserleri Amerikanın ünlü “The New Yorker” , “Forbes” dergileri ile “New York Times” gazetesinin kapaklarını çeşitli defalar süslemiş olan Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile çok sayıda uluslararası yayının tasarım ve kapağında eserleri yer alan Emin Öztürk, Sadık Karamustafa ve Uğurcan Ataoğlu adlı dünyaca ünlü sanatçıların eserlerini görme fırsatı elde edecekler.

Sanatçıların Ortak Özelliği Hepsi Ordu'lu Olması

Sergideki eserler, yaratıcı düşüncenin çizgilerle ifadesinin en dikkat çekici örneklerini oluşturuyor. Sanatçıların dikkat çeken diğer önemli bir ortak özelliği ise hepsinin de Ordu’da doğmaları ve uzun yıllara dayanan dostlukları. Yerel kültürel özellikler ve değerlerin ulusal ve küresel dünyanın sanatsal birikimi ve günümüz değerleriyle sentezinden oluşan eserler sanatçıların Türkiye sınırlarının ötesinde uluslararası alanda büyük ilgi çekmelerinin en önemli unsurunu teşkil ediyor.

Serginin açılışında sanatseverler ayrıca, ünlü Yunan kemençe sanatçısı Dimitris Apostolakis ile değerli sanatçı Fide Köksal ve piyanist Nassos Sopylis tarafından gerçekleştirilecek olan performansları izleme imkanı bulacaklar.

Ordu’nun Ruhunu Tanıtacaklar


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Uğurcan Ataoğlu, “Yaptığımız bu sergi, Ordu’nun ruhundaki ve geçmişindeki izleri başka şehirlere bırakmayı amaçlıyor. Bu sergi Ordu ve İstanbul’da açıldıktan sonra Ordu’ya çok eski dönemlerden beri göç veren şehirlerden olan Batum’da ve Lozan Mübadelesi’nde Ordu’dan gidenlerin yerleştirildiği Selanik’te açıldı. Sergi sırası şimdi Atina’da. Bir sonraki durak Ordu’dan göç etmek zorunda kalanların gittiği Buenos Aires. Bunu daha pek çok şehir takip edecek” dedi.

''Ordulular Olarak Bu sergide Bir Araya Gelelim''


Ataoğlu, “Bir zamanlar doğduğu topraklardan ayrılmak zorunda bırakılan insanlarımızın yaşadığı acıları hissetmeye çalışalım. Onları hak ettikleri gibi sevgi ve saygıyla hatırlayalım. Ordulular olarak bu sergide bir araya gelelim” diye konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar