Ordulu Üreticiler Bal Arıları ile Kalkınacak

“Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” bu yıl Ordu’da uygulamaya konulacak. Proje kapsamında kivilerin, bal arıları aracılığıyla tozlaşması amaçlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 25.02.2016

Ordulu Üreticiler Bal Arıları ile Kalkınacak

Kivinin Tozlanmasında Bal Arıların Önemi

Ordu’da 2016-2017 yıllarında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğiyle "Bal Arısının Kivi Bitkisi Polinasyonunda Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi" uygulanacak. Proje ile bitkisel üretimde arı tozlaşması ve elde edilen ürünlerin nitelik ve niceliği artacağından, bol ve kaliteli meyvelerin pazarlanması daha kolay olacak, üreticilerin ekonomik anlamda daha güçlü olması sağlanacak.

2016 yılında uygulamaya başlanacak olan bu proje ile Altınordu ve Fatsa ilçelerinde demonstrasyon bahçeleri kurulacak. Bu bahçelerden elde edilen sonuçlar kivi yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı ilçeler olan Altınordu, Fatsa, Gülyalı, İkizce, Perşembe, Ulubey ve Ünye'de yapılacak. Toplantılarla ve kitle yayım vasıtaları yoluyla kivi üreticilere duyurulacak. Yine her iki ilçede denemenin yapıldığı bahçelerde düzenlenecek tarla günleri vasıtasıyla üreticilerin sonuçları bizzat yerinde görmesi sağlanacak.

Proje kapsamında ilk toplantılar Altınordu ve Fatsa İlçelerinde teknik personele ve ilçelerde görev yapan tarım danışmanlarına yönelik olarak gerçekleştirilerek, projenin startı verildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar