Otel Vona yeniden açıldı

·Turizmin temel ihtiyaçlarından sayılan yatak kapasitesi yeni açılan Otel Vona ile biraz daha arttı. 80’li yıllarda Perşembe’de kurulmuş olan Otel Vona yeni bir vizyon ve anlayışla butik otel olarak turizm sektöründeki yerini yeniden aldı.

info@karadenizekonomi.com / 2.05.2017

Otel Vona yeniden açıldı

1986 yılında Ordu’nun tanınmış işadamlarından Merhum Tahir Odabaş tarafından kurulan ve uzun yıllar Orduluların sosyal hayatında iz bırakan ve seçkin mekânlarından biri olmayı başaran Otel Vona yeniden açıldı. İnşat Yüksek Mühendisi Merhum Tahir Odabaş’ın oğulları Tuğrul ve Tansu Odabaş 23 odalı, 46 yatak kapasiteli otele ilişkin olarak şu bilgileri verdiler:

Vona Otel bir marka olmuştu

“İşyerimiz 1963 yılına Tahir Odabaş tarafından kuruldu. Kendisi inşaat yüksek mühendisi idi, taahhüt işleri yapıyordu. Ağırlıklı olarak kamu ihaleleri ve projelerle ilgili işler yapıyordu. 1986 yılında bir ortağı ile Perşembe ilçesinde Otel Vona kuruldu. Beş yıl kadar bizim idaremizde kaldı. Otel Vona’nın Ordu’nun sosyal hayatında büyük etkisi oldu. Ordu’nun en seçkin mekânlarından ve aynı zamanda Karadeniz’in de en nadir otellerinden birisiydi. O deneyim sonrası yeniden inşaat taahhüt işlerine bugün de olduğu gibi devam edildi.

Burası Ordu’nun oteller bölgesi

“Otel kurma ihtiyacı hep vardı aklımızda. Otel Vona bir marka olmuştu. Rahmetli babam bu işe gönül koymuştu. Şu anda özellikle havaalanının yapılması ve otelcilik geçmişimizin de etkisi ile yeniden sektöre girmeye karar verdik. Bina kendimizin. Bu bölge Ordu’nun oteller bölgesi oldu. Otelimiz bir butik otel havasında olacak. Oda kahvaltı ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir işletme düzeni oluşturduk.”

Yapılan her yatırımdan mutlu oluyoruz

“Turizm Ordu için önemli. Sanayi ne yazık ki yeterli seviyelere ulaşmadığı için en cazip sektör turizm oluyor. Bunu da büyütecek olan teşvikler ve destek politikalarıdır. Ordu turizm sektörü olarak yatak kapasitemizi artırmamız lazım. Umarım bizden sonra da yeni oteller açılır. Bölgemizde yapılan tüm yatırımları aile olarak destekliyoruz. Çevre yolları olsun, Karadeniz-Akdeniz yolu olsun, üniversite olsun mutluluk oluyoruz. Yatırımları doğru yerlerde doğru konularda yapmalıyız diye düşünüyorum. Turizm sektörü diğer birçok sektörü hareketlendirme potansiyeline sahip.”

Murat Gürsoy/KARADENİZ EKONOMİ 

ETİKETLER; Otel Vona Turizm Ordu
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar