Sanset SAGRA Gıda Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel Murat Gürsoy'a Röportaj Verdi

Sanset SAGRA Gıda Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel Sanset SAĞRA ile ilgili açıklamalarda bulundu.Gazeteci Murat Gürsoy'a verdiği röportajda Önsel,orta vadede planlarını, pazarı büyütmeyi hedeflediklerini ve Ordu ekonomisini anlattı.

info@karadenizekonomi.com / 27.01.2017

Sanset SAGRA Gıda Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel Murat Gürsoy'a Röportaj Verdi

Bölgemiz ve Ülkemiz için son derece büyük önem taşıyan ve ürünleriyle her zaman damaklarda üst düzey bir lezzet bırakan Sanset SAGRA'nın Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel çok samimi açıklamalarda bulundu.

Sanset Sagra olarak önceliklerinin kalite olduğunu belirten Önsel,''Dünyanın öncü,sağlıklı ve kaliteli şirketleri arasındayız.Bu doğrultuda Sanset'in hedefi, tüketicilerine herdaim gurur duyacağı ürünler ve markalar sunmaktır. Bu doğrultuda ürünlerimizin kalitesi için hammadde olarak,birinci sınıf fındık ve kakaoyu kullanıyoruz.Fındık fiyatları nekadar yüksek yada rekolte nekadar düşük olursa olsun tüm ürünleri kaliteden taviz vermeden birinci sınıf kullanıyoruz.Farkımız kalite önceliğimiz ve hassasiyetimizdir''ifadelerini kullandı.

Son günlerde içinde fındık olan ürünlerle ilgili çıkan iddialarada değinen Önsel''Bahse konu olan gazetelerde olumsuz bir şekilde yer alan firmalar arasında 

 ismimiz yer almamaktadır.Çünkü Sanset ürünleri trans yağ, gıda boyası ve katkı maddeleri içermiyor. Üretimde Doğala özdeş olarak tabir edilen ve kimyasal reaksiyonlarla elde edilen vanilya esansı yerine, doğal bitkilerden elde edilen katkısız vanilya kullanılırken, Soya Lesitini hammaddesi satın alınırken de genetiği değiştirilmemiş soya olmasına dikkat ediliyor. Özellikle kontrol edip, ithal hammaddelerini bu standartlara uyan firmalardan satın alıyor''şeklinde konuştu.

Sanset SAGRA olarak Orta vadede hedeflerini de anlatan Önsel,''Üretim tesislerinde yüksek sağlık ve güvenlik standartlarına sahip olan Sanset, üretimini dünyanın en zengin fındık bahçelerinin bulunduğu Karadeniz Bölgesi'nin Ordu ilinde en kaliteli en özel fındıklar satın alınarak gerçekleştiriyor. 750'yi aşan üretim, satış ve pazarlama kadrosuna sahip olan Sanset Gıda'nın hedefleri arasında, Türkiye çikolata pazarını daha da büyütmek ve orta vadede pazardan aslan payını almak isityoruz''diye konuştu.

Kullanılan ürünlerin besin değeri ve kalitesiyle ilgilide konuşan Önsel,'' Fındığı uzmanlar daha bahçedeyken seçiyor. Daha sonra özel yöntemle kavrulan fındıkları ürünlerinde kullanıyor. Sagra fındık kalitesine göre özel kavurma tekniğinden geçen fındıklar aroma, lezzet ve besin değerlerini kaybetmemekte. Bir başka hassas olunan konu ise süt tozu. Prosesi özel süt tozu kullanılıyor. 100 üreticiden 90'ı, standart süt tozu kullanmayı tercih ediyor. Sanset ise tadı diğerlerinden daha kalıcı olan ve kakao ile karışımından iyi sonuç elde edilen diğer süt tozunu kullanmayı tercih ediyor.Ürünlerinde sadece gerçek çikolata kullanılıyor''şeklinde konuştu.

Önsel Ordu ekonomisini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine ise şu yanıtı verdi:

Ordu ekonomisi için yıllardır,Samsun ve Trabzon arasına sıkışmışlığından bahsettik.Son yıllarda bu iki şehrin arasında kalmaktan  Ordu-Giresun havalimanı,Karadeniz-Akdeniz yolu projesi ve Çevre yolu projeleri ile son anda kurtulduk.Hep söylediğimiz bacasız sanayi Ordu Üniversitemize kavuştuk.Giresun Ünüversitesi ile aynı anda kurulan Ordu Üniversitesi 20 bin öğrencide kalırken Giresun Üniversitesi 30 bin öğrenciyi aştı.Her iki üniversitede 750 Ordu’da 750’si Giresun’da 1500 akademisyen var,Üniversiteyi şehirle bütünleştirmeli öğrenci sayısını artırmalı büyütmeliyiz.Ordu ülkemizin 30’cu Büyükşehir belediyesi oldu,ağırlıklı olarak geleceğini turizimde gören Ordu ilimiz ve ilçelerimize her alanda sağlam bir alt yapı hayata geçmelidir.Ordu merkez başta olmak üzere yeni istihdamlar ve işsizliğin azalması için Ordu,Fatsa,Ünye organize sanayi bölgeleri acilen hayata geçirilmeli Ordu ili yatırım taleplerine cevap verebilen,yatırımcıya arazi tahsis edebilen bir il konumuna sağlam bir alt yapı ile getirilmelidir.

Ordu trafiği çözüm için çevre yolunu beklerken sadece Çevre yolu ile bu trafiği çözemeyiz.Ordu-İran yolu dediğimiz noktada trafik kitleniyor.Umut hastanesinin olduğu noktada trafik kilitleniyor.Fidangör kısmı ışıklarda trafik kitleniyor.Şehrin dalbant,altbant ,üstten geçiş gibi büyükşehirlerde gördüğümüz şehir içi trafiği rahatlan projelere ihtiyacı var.Yerel yönetimler bunu artık Ordu şehrimize kazandırmalıdırlar.Kırmızı ışıkların süreleri kitlenen noktaları açma noktasında ayarlanması gerekiyor.

Turizm için sağlam bir altyapı sunulmalı sadece Arap turistlerle bu işler sınırlandırılmamalı Almanya,İtalya,İspanya vs çeşitlendirilmeli ama öncelikle bu turistler için gerekli altyapı ilimiz ve ilçelerimizde hazır hale gelmeli altyapıyı kurmadan üst yapıya geçersek gelen turistlere mahçup oluruz.

İlimiz ekonomisi için yeni yatırımlar gerekiyor.Fındıkta üretimde ve firma bazında önderliğimizi sürdürmemiz için verimliliği artırmalı kaliteye önem vermeliyiz.Bölgemize yeni tekstil yatırımları ilimiz ve ilçelerimize kazandırılmalıdır.Marka olmak adına devlet desteği ile beraber çorap,gömlek vs tekstil yatırımları ilimize kazandırılmalıdır.

Sermaye darlığı nedeniyle büyümeyen ayakkabı sektörüne imalat sektörüne destek yapılarak bölgemizden yeni markalar çımasını sağlamalıyız.

Turizm otelcilik teşfik edilmeli ona ilaveten Ordu’da bulunan turizm okulundan mezunlar altyapıda yer almaları sağlanmalıdır.Bölgemize Ordu şehrimize yönlendirilecek Alay veya Tugay seviyesinde er eğitim birlikleri bölge ekonomisine ciddi katkılar sağlıyacaktır.

Havaalanımızın fonksiyonel kullanımı için Ordu’da havacılık ve Uçuş okulunun açılması sağlanmalıdır.Ordu Karadenizin yükselen kutup yıldızı durumunda bir şehridir,acilen altyapı eksiklerini gidermeli daha fazla yaşam alanlarını Ordu şehrimize kazandırmalı,nitelikli iş gücünün ortaya çıkarılması için ordu Ticaret ve Sanayi odamız devamlı olarak iş dünyasına değişik konularda seminerler sunmalıdır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar