Siyasiler Buana Kadar Ordu'ya Hep Bir Bölünme Yaşattı!

Ünye Artık Orda Doğu Anadolu’yla Kucaklaşmalıdır

info@karadenizekonomi.com / 11.02.2015

Siyasiler Buana Kadar Ordu'ya Hep Bir Bölünme Yaşattı!

KARADENİZ Ekonomi Murat GÜRSOY'un sunumuyla sektör temsilcileri ve iş dünyasının önde gelen isimleri’ni ağırlamaya devam ediyor.Murat Gürsoy’un stüdyo konuğu Ordu’nun dikkat çeken oda başkanlarından biri olan Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Başkanı Durmuş Zordu.

Ünye adına çok önemli açıklamalarda bulunan Zor,Tarihi İpek yolu ve OSB konusunda oldukça dikkat çekici ifadelerde bulunarak ,siyasilere seslendi.İlçelerin birbirine rakip olarak gösterilmesinden rahatsız olduğunu belirten Zor,öncelikler doğrultusunda hareket edilmeli ve Ünye’ye hak edilen OSB verilmeli dedi.

Programın öne çıkan gündem başlıklarında siyasilere de sitemde bulunan Zor,’’Buana kadar Ordu’ya hep bir bölünme yaşattılar bundan sonra bunun değişmesini istiyoruz’’diyerek yatırım konusunda ayrımcılık yapılmamasının önemine değindi.

Üyelerimizi Birinci Önceliğimiz Haline Getirdik

Geçmişte iş yemeklerinde sadece protokol ön plana çıkartılırdı, ben bunu değiştirerek üyelerimizin de böyle gecelerde ön plana çıkmasını sağladım. Bizi bu mevkilere üyeler getirdi. Protokol olarak bilinen insanlar bu şehri yöneten insanlardır önemli insanlardır fakat bizi buraya taşıyan insanlar buna sebep olmasaydılar biz bu noktalara gelemezdik.

Üyelere Siz Ne Düşünüyorsunuz Diye Sorduk

Bizim birinci önceliğimiz üyelerimiz oldu. Her meslek grubunu ayrı ayrı toplayıp, aylık kahvaltılı sohbetlerinde onların sorunlarını ve çözüm önerilerini dinliyoruz. İlgili aylarda gerçekleşen sohbetleri basına servis edip gündeme taşıyoruz. Böylelikle her meslek grubunda oluşan artıları ve eksileri tespit etmemiz kolaylaştı.

Siyasiler Buna Kadar Ordu’ya Hep Bir Bölünme Yaşattı

Bölgeciliğin bölücülüğe gittiği bir dönemden geçiyoruz. Meclisteki siyasilerimiz Ordu ilimizde buana kadar bir bölünme yaşattı. Hizmet alma, seçim bölgesi ve yatırım noktasında hep bir bölünme yaşandı. Bu netice Ordu Trabzon ve Samsun arasında hak ettiği yeri buldu mu sorusunu beraberinde getirdi. Bu iki il arasında Ordu sıkıştı. İlk defa bir ortak akıl noktasında Havaalanında buluştular ama keşke Üniversite noktasında yapa bilselerdi daha kaliteli fakülteler ortaya çıkacaktı.

6 Ayda Bitebilecek Tarihi İpek Yolu, Eski Bakanlarımız Şükrü Yürür ve İdris Naim şahin Döneminde de Proje Aşamasındaydı, Şuan dada  Hala Proje Aşamasında..

Ordu’nun büyükşehir olmasıyla birlikte Samsun ve Trabzon arasından sıyrılma mücadelesi veriyoruz. Altınordu İl merkezi olan kısım Sivas’a açılıyor ve bizde destekliyoruz. Âmâ Ünye tarihi İpek yolu projesi , 20 yıl önce Sayın Şükrü Yürür döneminde de, yakın geçmiş olan Bakanımız İdris Naim Şahin’in döneminde de projeydi,şuandada proje olarak kaldı. Bu kadar önemli olan bir yol hala proje aşamasında. Bu çok üzücü bir durumdur.Eğer devlet inanırsa en büyük projeyi bile 6 ayda bitirir.

Büyükşehir’e Düşen Ordu’yu Bir Bütün Olarak ,Yaklaşıp İlçeleri Birbirine Rakip Haline Getirmemektir

Bizim Altınordu, Fatsa ve Ünye algısını artık büyükşehirle orta bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Bu ilçeleri birbirine rakip haline getirmemek gerekir. Ayrım yapmadan her noktaya hizmet vermeliyiz. Ordu ilini bir bütün olarak ele alıp ,adaletli bir şekilde yatırımlarımızı dağıtmamız lazım. Geçmişten bugüne gelen yanlışı artık düzeltmemiz gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin başında olan isimlerin bu anlamda samimiyetine inanıyorum ama çevresinde bulunan insanların adalet çizgisinden emin değilim.

Ünye Artık Orda Doğu Anadolu’yla Kucaklaşmalıdır

Akkuş Tokat Havzamızı Orta Anadolu’ya bağlıya bilirsek ozaman bir liman kenti oluruz. Kendi kollarımıza vurulan prangaları aşabilirsek bunuda yapabiliriz. Ünye artık Orta Doğu Anadolu’yla Kucaklaşmalı. Bunun hem ekonomik hemde kültürel anlamda etkisi çok fazla olacaktır.

Ünye de OSB Dosyasını Kapatan Bilim ve Teknoloji Bakanlığı Olmuştur

Altınordu’da Fatsa’da OSB konuşulmazken Ünye’de OSB 25 yıl önce konuşulmaya başlandı.Şuanki OSB yerimizde 90 dönümlük yeri kamulaştırdık. Ortalama değeri 40 tirilyondur.Bizim bu parayı temin edemememiz ve Bilim ve Teknoloji Bakanlığımızın ‘’Siz mahkemelerin tamamını da kazansanız bizim burayı kamulaştıracak paramız yoktur’ ‘açıklaması OSB olayını bitirdi. Bunun neticesinde mahkeme kararı verilmiş, kamulaştırma çalışması bitmiş olan dosyalarımız yapılamadı ve kapandı.

Ünye’de 2000 Bin Kişiyle Yeni OSB’ye ‘’Hayır’’ Dedik

Eski parayla 40 trilyonu bulamayan bakanlık şuanda yeni yer arayışına geçti.Ünyeye 25 km mesafe olan bir yerde OSB için bir yer tespiti yapıldı. Biz Ünye Ticaret ve Sanayi Odası olarak bunun üzerine 2000 bin kişiyle bir anket yaptık ve % 68’i Ünye’de olsun diyerek yeni OSB yerine tepki verdik. Eski OSB’nin altında deniz var ,hemen yanından çevre yolu geçiyor ve Orta Anadolu bağlantısı da oradan geçecek. OSB lerde ulaşım çok önemli olduğu için biz eski yerinde yapılmasını uygun buluyoruz.Fatsa da ve Altınordu’da organize sanayi var olduğu sürece ,boş parsel bulunduğu sürece bizim Ünye’de OSB kurmamız hayalden öteye gitmez.

Rekabet Kültürü Siyasetçinin Elini Güçlendiriyor

Bizim Tekkiraz ve Akkuş’un içeresinden geçen yolun karayolu standartında iyileştirilmesi gerekir. Siyasetçilerimiz ilçeler bazında yatırım konusunda kimseyi gücendirmeyelim diyerek işine gelen tavrı sergiliyorlar. Oysaki kimse kimseye rakip değildir sadece her ilçenin kendi eksiklikleri konusunda öncelik hakkı vardır.Bu devleti yönetenler ,bu şehri yönetenler bu kadar aciz midir ki Altınordu,Ünye,Fatsa sürtüşmesini sürekli gündemde tutarlar.

Siyasilerimiz Gerekirse Devlet Yöneticilerimizin Kapısının Önünde Otursun ,Yeter ki Ünye’ye OSB’yi Versinler..

Ünye’ye OSB’nin mutlaka yapılması gerekir ,ben bu devletin bu kadar aciz olduğuna asla inanmıyorum. Ünye olarak almayı ve istemeyi yeterince beceremiyoruz. Şuan ki valimiz sayın Balkanlıoğlu görev yaptığım yerlerde 20-30 bin nüfusu olan ilçelerde bile OSB var 100 bin nüfuslu Ünyede nasıl organize sanayi olmaz diyerek kendisi de bu durumu çok garipsedi.

Siyasilerimiz gerekirse devlet yöneticilerimizin kapısının önünde otursun yeter ki Ünye’ye OSB’yi versinler. Ülke ekonomisi kalkınacaksa bu bölge ekonomilerinin kalkınmasıyla olur. OSB’nin olmaması Ünye’de en az %30 ülke ekonomimizi durdu. Bu anlamda Büyükşehir belediyemizin OSB yapma konusundaki samimiyetine inanıyorum. Kısa vadede 5 yıllık bir proje ortaya koysunlar bizde takipçisi olalım. Bu olmadığı takdirde bizim sesimizi muhalif olarak görmeleri beni rahatsız eder.

Ünye Limanı Karadeniz’in İncisi

Denizleri artık kullanmamız gerekir.Ünye limanı Karadeniz’in incisi.Orduda yapılacak her liman kendi içinde belli standartlar doğrultusunda anlamlandırılacaktır.

Ordu Üniversite Fakülteleri’nin Çoğunluğunun Merkezde Kurulması Ne kadar Adil Bir Durumdur..?

Ordu üniversitesi Orduda kurulduvsa, Ordu üniversitesi de Ordu’yu bir bütün olarak almalı.Yani merkez nüfusunun yarısı kadar Fatsalı yarısı kadar Ünyeli insan dururken 8 Fakülteyi Ordu merkeze kurdular ,bir fakültesini Fatsa’ya bir diğerini de Ünye’ye kurdular.Ben bizi yönetenlere bu durumun ne kadar adil olduğunu sormak istiyorum..?Bu üniversiteyi yönetenlerin beyinlerinde ki yatırım planlamasını bir gözden geçirmelerini tavsiye ediyorum.

Ünyede ikinci bir fakülte kurmak için 350 bin metre kare alan fakülteye tahsis edildi. Umarım en kısa zamanda hayata geçirilir. Âmâ Ünye gibi bir şehre bir fakülte az gelir. Meslek Yüksek okullarını o küçücük ilçelere gönderiyorsunuz oysaki fakülte kurduğunuz zaman ekonomik ve sosyal alt yapısını hazırlarsanız o şehri yukarıya doğru zorlarsınız. Biz Ordu Üniversitesi’nin standartı’nın yükselmesinden yanayız. Eğitim bölümünde Ordu ili 54.55 sıralardayız bu Ordu’nun ayıbıdır. Siz bu kaliteyi yukarıya çıkartamıyorsanız yöneticiler kendini sorgulamalıdır.

Eğitimde ve Sağlıkta Geri Durumdayız Bu Ordu İl’inin Ayıbıdır

Sağlık hizmetlerinde de biz çok kötü durumdayız.Ünyede bir hastane başlatıldı ama hala bitirilemedi. Yakın bir zamana kadarda yıllarca eski hastanede insanlar hizmet almaya çalıştı. Sağlığın siyasi kararı olmaz bunu ayırmak lazım.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar