‘’Su ürünleri Ordu ekonomisine 250 milyon lira katkı sağlıyor’’

Yılmaz, ‘’Balıkçılık sektörü ilimizde sadece balıkçı teknelerinde 6 bin kişiye iş istihdam sağlıyor. İlimizde yılda yaklaşık 26 bin ton civarında avcılıktan balık ve su ürünleri elde edilmiş. Ordu ekonomisine de su ürünleri sektörünün sağlamış olduğu katkı 250 milyon lira civarındadır”

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2019

‘’Su ürünleri Ordu ekonomisine 250 milyon lira katkı sağlıyor’’

Nisan ayında başlayan av yasağı 1 Eylül’de sona erdi. Yasağın bitmesiyle beraber balıkçılar 4 ay 17 gün aradan sonra yeniden denize açıldı. Ordu’da balıkçılar yeni av sezonunu açtı. Ordu’nun Perşembe ilçesi Medreseönü Balıkçı Barınağında Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Ordu Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu’nun hem arazisini hem de denizini daha kullanışlı hale getireceklerini belirterek“Ordu hem arazisi hem de denizleri konusunda çok zengin bir şehir. Ancak ne yazık ki denizlerimizi yeterince kullanamıyoruz. Ünye’den tutunda Gülyalı’ya kadar denizlerimiz adeta bomboş. Buraların, Balıkçı tekneleri, yatlar, yolcu tekneleri ve diğer teknelerle dolu olması gerekiyor. Bizim amacımız bundan sonra bu dediklerimizi yaparak, denizlerimize canlılık katmak olacaktır. Denizlerimizi daha aktif hale getirmek için sizlerden de destek istiyoruz. Sadece balıkçılık değil, diğer deniz ürünlerimiz de çok değerli. Onun için biz sadece balık konusunda değil. Diğer deniz ürünleri konusunda da çalışma yapmalıyız. Balık ve deniz ürünleri denildiği zaman akla Ordu gelmelidir. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu konuda gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

“FINDIĞA ALTERNATİF BALIKÇILIK”

Ordu’nun kaderi sadece fındığa bağlı kalmamalı. Fındık Ordu için sadece bir gelir kapısı olmamalı. Buna alternatif ürünü balıkçılık olmalıdır. Bunun için Ordu’da yeterince kaynak var. Denizlerimiz yeterince büyük ve yeterince kaynağımız var. Balık ve deniz ürünleri sayesinde Ordu’nun kırılmayan kabuğunu kırabiliriz. Gemicilik sektörünün Ordu’da canlılık kazanması için de çalışmalar yapıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu bölgede bulunan balıkçı dostlarımız bizim misafirimiz oldu. Onlarla yaptığımız istişareler neticesinde buraya tıpkı bir Organize Sanayi Bölgesi gibi, Gemi Yapım Merkezi düşünüyoruz. Bu konuda siz kıymetli hemşerilerimizden de destek ve fikir bekliyoruz. Amacımız bu bölgenin canlı kalması için çalışma yapmak onun için sizlerin de bu fikrimize ortak olmanızdır.

‘’Balıkçı tekneleri 6 bin kişiye istihdam sağlıyor’’

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz da balıkçılık sektörünün hem ekonomiye hem de istihdama sağladığı katkı bakımından oldukça önemli bir sektör olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Dünya nüfusunun her geçen gün arttığını düşündüğümüzde ve kaynaklarında sınırlı olduğunu düşündüğümüz vakit, gıda gereksinimini karşılamaya katkı veren bu sektörün, ne kadar önemli bir sektör olduğunu anlamak çok zor olmayacaktır. Balıkçılık sektörü gıdaya olan katkısının haricinde istihdama da önemli katkılar sunmaktadır. Bu sektör ilimizde sadece balıkçı teknelerinde 6 bin kişiye iş istihdamı sağlıyor. 2018 verilerine göre, ilimiz yılda yaklaşık 26 bin ton civarında avcılıktan balık ve su ürünleri elde edilmiş, 3 bin ton civarında da yetiştiricilikten su ürünleri üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu haliyle ilimiz ekonomisine de su ürünleri sektörünün sağlamış olduğu katkı 250 milyon lira civarındadır” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar