Trabzon Etkinlikleri'nin gözdesi fındıklı ekmek..
Başkentliler Fındıklı Ekme'ği Sevdiler
info@karadenizekonomi.com / 21.02.2015
Bu yıl Ankara'da 9'uncusu düzenlenen ve 19 Şubat'ta başlayan Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri'nde katılımcılara fındıklı etmek dağıtılmaya devam ediliyor. Etkinliklere katılanlar fındıklı ekmeğe büyük talep gösteriyorlar.
Trabzon Ticaret Borsası'nın 2009 yılında fındık tüketimini arttırmak amacıyla başlattığı "Fındıklı Ekmek Projesi" kapsamında aynı yıl Ankara'da düzenlenen etkinliklerde dağıtılmaya başlanan fındıklı ekmekler, bu yıl 7'inci kez katılımcılarla buluşturuluyor.
Giresun'un Çavuşlu Beldesi'ndeki Deniz Fırını'nda ekşi maya hamurdan, taş fırında üretilen ve yüzde 13 oranında 2-5 mm aralığındaki fındık unu katılarak imal edilen ekmekler Ankara'ya taşınarak tanıtım amaçlı olarak Atatürk Kültür Merkezindeki etkinliklere gelenlere dağıtılıyor.
Bu yılki etkinliklerde 4 gün de toplam 400 fındıklı ekmek küçük parçalara bölünerek "damak tadı" hesabıyla katılımcılara dağıtılacak.